OLDALVONAL

Lábra állt a deréktól lefelé megbénult olimpiai bajnoknő

11 hónappal a borzalmas quadbalesete után, először állt saját lábára Amy Van Dyken. Tavaly júniusban deréktól lefelé megbénult. Azóta a közösségi oldalain számol be a rehabilitációja állomásairól.
  • Szerző: Ripost

Amy Van Dyken úszóként rekordot rekordra halmozott. A hatszoros olimpiai bajnok volt az első amerikai sportolónő, aki (1996-ban, Atlantában) négyszer állhatott a dobogó tetejére.

Az utóbb a doppingos BALCO-botránnyal kapcsolatban is emlegetett sportoló már a visszavonulása után, 2014 júniusában szenvedett gerincsérülést quadozás közben.

Robotlábakon már járt

Deréktól lefelé megbénult, de aztán kőkemény munkával javulni kezdett az állapota. Az elmúlt hónapokban előbb arról posztolt videót, ahogy „robotlábakon”, egy úgynevezett exoskeleton (az emberi testet magába foglaló, mesterséges külső „csontváz”) segítségével tett néhány lépést, majd arról, ahogy szobabiciklin teker.

Most újabb, tán a legfontosabb szakaszához érkezett a lábadozása. Az Instagram-oldalára feltöltött rövidke felvétel tanúsága szerint, a két erős karjára támaszkodva, nagy erőfeszítéssel ugyan, de először állt a saját lábaira.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?