OLDALVONAL

Kucsera összeomlott, lelki terhei miatt nyúlt a kokainhoz

A kétszeres világbajnok nemcsak magának, hanem a sportágának is komoly károkat okozott. Azt állítja, csak a stresszt akarta oldani.

Ahogy arról a %% is beszámolt, újabb kokainbotrány miatt áll a bál a kajak-kenusok között. Ezúttal a kétszeres világbajnok Kucsera Gábor bukott meg a drogteszten. A Blikk szerint a sportoló szervezetében július 18-án, a második vb-válogató után mutatták ki a drog nyomait. 

"Évek óta nem értem el jelentős eredményt sportolóként, ha nem tudtam volna nyerni a szolnoki második válogatón, minden bizonnyal az is versenyzői karrierem végét jelentette volna" - nyilatkozta Kucsera. Majd hozzátette: a pályafutása szempontjából fontos volt a jó szereplés, és ezt a terhet képtelen volt elviselni. Saját bevallása szerint lazítani akart, azonban a legrosszabb utat választotta.

Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora károkat okoztam a kajak-kenu sportágnak, egy életen át szégyellni fogom magam.

– mondta a versenyző, aki a családjától is elnézést kért. Kucsera válogatott kerettagságát azonnali hatállyal megszüntették. Arról néhány napon belül döntenek, hogy ki veheti át a helyét a milánói vb-n.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség egyébként Csipes Tamara és Dombvári Bence korábbi drogbotránya óta heti rendszerességgel ellenőrzi sportolóit. A Blikk szerint a szövetség komolyan gondolja a drog elleni harcot, az elmúlt hónapokban több millió forintot költött a versenyzők ellenőrzésére azért, hogy a fiatalok tanuljanak a negatív példákból is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?