OLDALVONAL

Kubatov Gábor válaszolt Baranyi Krisztinának: mi nem hagyjuk magunkat

A ferencvárosi polgármester eltökélt szándéka, hogy kivérezteti a klubot.
  • Szerző: RIPOST

„Eltökélte, hogy kivérezteti a klubot” – Kubatov Gábor FTC-elnök írta ezt néhány napja Baranyi Krisztináról, a kerület polgármesteréről. A Fradi annyit kért, hogy a 2020-ban befizetett adót a klub kapja vissza, hogy azt az összeget utánpótlás-nevelésre és tömegsportra fordíthassa. Ferencváros nyerészkedő polgármestere ezt nem engedélyezte, ezügyben írt most újabb bejegyzést közösségi oldalára Kubatov Gábor.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

”Sajnálom, hogy a tényeken kell vitatkoznom a IX. kerület polgármesterével. Ha nem is szó szerint, de valójában azt írja a riposztnak szánt bejegyzésében, hogy ő a mai napig támogatja a Fradit. Ez nem igaz. Ha rajta múlna, egy árva forint sem jutna egyetlen zöld-fehérben sportolóra.
Vajon a Vasas és a Debrecen mennyi építmény- és telekadót fizet a helyi önkormányzatnak? Segítek: semmit. Nem igaz, hogy a Fradi egyedülálló módon nem fizet építmény- és telekadót a stadionja után a helyi önkormányzatnak. Akad még más fővárosi és vidéki klub, amely szintén nem fizet ilyen adót, függetlenül attól, hogy a városnak vagy a kerületnek bal- vagy jobboldali a vezetése. Szeretném a polgármester asszony szíves figyelmét felhívni arra, hogy a Fradi az új stadion fennállása óta összesen 988.185.119 forint vagyonkezelési díjat fizetett be az államnak.
A női torna, icehockey utánpótlás és kajak-kenu szakosztályunk számára a támogatásokat annak idején, 2018-ban a Bácskai János vezette fideszes önkormányzat szavazta meg, négy évre előre, évenként eltérő összegekben. Kínos idéznem azt a tényt, hogy a kerület mostani vezetője ezeket a támogatásokat akkoriban nem szavazta meg

Az idei évre ez a támogatás 11 millió forint volt. Ha rajta múlt volna, ezt sem kaptuk volna meg... A Bácskai János-féle önkormányzat az ezeknek a szakosztályoknak megítélt összegeken felül további támogatásokat (valamikor 50, vagy éppen a klubalapítás kerek évfordulóján 120 millió forintot) adott az ország legnépszerűbb, határokon túl is elismert sportegyesületének évről évre. Ezeket a támogatásokat már 2019-ben sem szavazta meg a polgármester asszony, majd teljesen elvette tőlünk.

Fenntartom, hogy a polgármester asszony ha tehetné, kivéreztetné a Fradit. De mi nem hagyjuk magunkat. Fradi volt, Fradi lesz...„

Kubatov Gábor még pénteken írta ki a Facebookra, hogy sose gondolta volna, hogy a Fradinak egyszer majd saját otthonával kell hadakoznia. Az elnök szerint 2020 elején azt kérték, hogy az önkormányzatnak befizetett adót a klub kapja vissza. „Ezt az összeget utánpótlás-nevelésre és tömegsportra fordítottuk volna, ahogy ezt eddig is tettük”. A posztban ezután leírta, hogy minden támogatást megvontak a klubtól.

„Sosem gondoltam volna, hogy a Fradinak egyszer majd saját otthonával kell hadakoznia” – írta közösségi oldalán az elnök.

Baranyi Krisztina mégis hátat fordított nekünk – írja Kubatov Gábor – a Ferencvárosi TC elnöke – a Facebookon.

A klubvezető felidézte: 2020 elején csupán annyit kértek, hogy az önkormányzatnak befizetett adót a klub kapja vissza. Ezt az összeget utánpótlás-nevelésre és tömegsportra fordították volna, ahogy ezt eddig is tették.

Végül azonban, mint a posztból kiderül, Baranyi minden támogatást megvont a Fraditól. Kubatov szerint a polgármester eltökélte, hogy kivérezteti a klubot. „Sosem gondoltam volna, hogy a Fradinak egyszer majd saját otthonával kell hadakoznia” – jelentette ki.

„Látjuk, hogy rá nem számíthat az FTC. Nem számít. Nélküle is folytatjuk a munkát. A sok száz gyerek, aki a Fradinál nevelkedik, minket igazol” – zárja posztját a Fradi-elnök, aki szerint „az FTC jelene és jövője valamennyi ferencvárosi lakosnak a szívügye”, és ez már 122 éve így van.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?