OLDALVONAL

Koronás gólöröm, új ünneplést vezetnek be a focisták

Egy hét múlva folytatódik a német labdarúgó-bajnokság.
  • Szerző: Ripost

Az eddigiektől eltérő gólörömre is számít a Bundesliga jövő szombaton elrajtoló folytatásában Christian Seifert, a Német Labdarúgó Liga (DFL) elnöke.

Thomas Müller
Fotó: AFP

„Remélem, a játékosok mindenre gondolnak, és már gyakorolják a koronás gólörömöt, egymástól megfelelő távolságra” – mondta tréfásan a DFL vezetője, hozzátéve, természetesen a csapatok maguk döntik el, hogy milyen formában ünneplik meg a gólokat. „Egyelőre annak is örülnünk kell, hogy látunk egyáltalán gólörömöt, mert az azt jelenti, hogy folytatódik a bajnokság.

Seifert kifejtette, a labdarúgásban eleve nem alkalmazható a lakosságtól a koronavírus-járvány miatt elvárt távolságtartás.

”A meccseken és az edzéseken is van kontaktus a futballisták között, úgyhogy a gólörömből is marad a nagy választék a játékosok számára„ – jelentette ki.

Az angol szövetség ugyanakkor nem ennyire megengedő, mivel szigetországi sajtóértesülések szerint a Premier League újraindulása után 12 hónapig nem szabad majd csoportosan ünnepelni a gólokat, mint ahogy mezt cserélni, köpködni és italt megosztani sem.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?