OLDALVONAL

Köpésekről nézegetne videókat válogatott focistánk

Hajmeresztő szöveggel érvel Kádár Tamás a nyálürítésbotrányban. Rendhagyó levéllel fellebbezett a szigorú büntetése ellen.
  • Szerző: vav

Nyilvánosan is megosztotta fellebbezését Kádár Tamás, akit az ukrán szövetség fegyelmi bizottsága három mérkőzésről tiltott el, miután néhány cifra kifejezés kíséretében a játékvezető irányába köpött. A magyar futballválogatott védője hosszasan sorolta az érveit, miért nem érdemel ilyen szigorú büntetést.

A Dinamo Kijev magyar légiósa az eltiltásán túl azt is nehezményezi, hogy a szerinte igazságtalan döntést éppen a Rennes elleni Európa-liga-meccs előtt tudta meg. Amellett, hogy korábban sem volt rá jellemző hasonló sportszerűtlenség, Kádár kiemelte:

Különbséget kell tenni 'a bíró irányába köpött' és a 'leköpte a bírót' kifejezések között.

Szerinte tévedés azt feltételezni, hogy a tőle már méterekre eltávolodott játékvezetőt célozta meg. A focisták mindig is köpéssel távolítják el "a szájüregben felgyülemlő nyálukat”, s esetében csak arról volt szó, hogy

“a bíró és az ellenfél néhány játékosa is éppen arrafelé tartózkodott, amerre köpött”.

 

A pályákon megszokott "nyálürítéssel" kapcsolatban Kádár szívesen megtekint több felvételt is a fegyelmi bizottság tagjaival együtt.

Válogatott védőnk egy korábbi, az övénél súlyosabb eset enyhébb elbírálásával is érvel (egy brazil Sahtar-játékost, Ismailyt agresszív magatartásért csak két meccsre meszeltek el).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kádár Tamás..4.. (@kadikaaaa) által megosztott bejegyzés,

 

Kádár végezetül a nyílt levélben elnézést kért a játékvezetőtől, mondván, nem szándékozott megsérteni.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?