OLDALVONAL

Könnyeivel küzdve tett fájdalmas bejelentést a magyar sztár

Gyarmati Panka felhagy az élsportolással. A junior világbajnok hódeszkázó főállásban már jelenleg is egy reklámügynökségnél dolgozik.
  • Szerző: HBK

Bejelentette visszavonulását Gyarmati Panka világkupagyőztes, junior világbajnok szabadstílusú hódeszkázó.

A Magyar Snowboard Szövetség pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a 25 éves sportoló könnyeivel küszködve elmondta: bár a 2018-as olimpiai kvalifikációs időszak elején elszenvedett sípcsonttörése után még sikerült elérnie egy vk hetedik helyezést, már nem volt elég verseny hátra ahhoz, hogy megvalósíthassa nagy álmát, a részvételt a pjongcsangi ötkarikás játékokon.

„Visszajutottam ugyan arra a szintre, ahol a sípcsonttörésem előtt voltam, de a test nem felejt, erős fájdalmaim voltak és vannak azóta is. Úgy érzem, eljött az a pont, hogy ezt a hosszú szakaszt lezárjam és egy új fejezetet kezdjek az életemben” – fogalmazott Gyarmati Panka, aki hozzátette: azt is érezte, hogy egyre nehezebb felvennie a versenyt a fiatalabbakkal.

„Eredetileg úgy gondoltam, hogy kijutok Pjongcsangba, és utána hagyom abba a versenyzést. Ez adott volna méltó keretet a pályafutásomnak” – árulta el Gyarmati.

A havas sportok első magyar világkupagyőztese hozzátette: az olimpiai részvétel kivételével tulajdonképpen mindent sikerült elérnie a sportágban, amit annak idején álmában sem gondolt volna.

A jövőjét illetően elárulta: főállásban már jelenleg is egy reklámügynökségnél dolgozik, de a sporttól sem szakad el. Fricz Botonddal snowboard-táborokat szervez fiataloknak, emellett a Budapest Európa Sportfővárosa 2019 rendezvénysorozat sportolói nagykövete, írja az MTI.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?