OLDALVONAL

Komoly műtéten esett át a magyar úszóbajnok, ekkor versenyezhet újra

A 27 éves úszót felesége mindenben támogatja, most igyekszik a kedvében járni.
  • Szerző: Ripost

Szemműtéten esett át Bernek Péter Európa-bajnok úszó, Mutina Ági pedig mindenben segít a férjének.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram

„Érdekes élmény volt” – összegezte tapasztalatait Bernek, akinek az egyik szeme –1,25 dioptriás, míg a másik –1,75-ös volt, mégis úgy döntött, szeretné, ha teljesen jó lenne.

„A műtét előtt volt egy kontroll a Budai Szemészeti Központban, majd az operációt egyből az érzéstelenítőkkel és kérésemre nyugtatókkal kezdték, hogy véletlenül se mozgassam se a szemem, se a fejem” – mondta a Borsnak a 27 éves úszó.

Ezt követően egy ágyra fektették a 27 éves olimpikont, ami leginkább egy masszázságyra hajaz, csakhogy itt éppen fordítva, arccal felfelé kell elhelyezkedni.

„Egy géppel felfeszítik az ember szemét, a többit pedig a lézer elvégzi. Eközben jószerével semmit nem láttam, néha a könnyeket felitatták” – idézte fel.

Az egész procedúra mindennel együtt nagyjából másfél órát vett igénybe, maga a műtét maximum negyedóra volt. „3-4 perc lézer az egyik szemen, két perc pihenő, majd jön a másik. Nekem ezek után 120 százalékos lesz a látásom, de ezt majd csak később tudom meg. Egyelőre azonban óvni kell a fénytől.”

Szerencséjére szerelme, Mutina Ági, aki immár a felesége, mindenben segít neki.

„Természetesen elkísértem Petit, és szurkoltam neki. Aggódtam is, de tudtam, ez manapság már rutinműtét. Azóta pedig én vagyok a sofőrje, sőt a mindenese. Mint minden férfi, ő is szereti, ha ki van szolgálva. Most igyekszem a kedvében járni mindenben” – mondta Ági.

Egyébként a műtét után egyből kocsiba ültek, és Mátészalka felé vették az irányt, hogy ott legyenek egy úszóversenyen. Akkor is Ági vezetett. Persze, nem ők versenyeztek, elvégre még napokig nem érheti víz Péter szemét. De ha minden jól megy, 10–14 nap múlva már minden visszaáll a rendes kerékvágásba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?