OLDALVONAL

Komoly figyelmeztetés, bajba kerülhet Dárdai

Nagyapja szerint Palkónak 4-5 kiló izmot magára kell szednie. Az apjától is függ, mikor kaphat szerepet a Herthában.
  • Szerző: HBK

A hét elején a német focibajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha négy fiatallal kötött profi szerződést, köztük volt Dárda Pál fia, Dárdai Palkó is. Nagyapja szerint a 18 éves játékosnak még sokat kell dolgoznia ahhoz, hogy megragadjon az első csapatnál.

„Lesz feladata bőven. Elvégre mostantól folyamatosan a berlini felnőttcsapat játékosaival készülhet, és akár már az ősszel pályára léphet a Bundesligában. Azt tanácsoltam neki, szedjen fel magára 4–5 kilót izomban, hogy mihamarabb fel tudja venni a felnőttek ritmusát”mondta idősebb Dárdai Pál a Borsnak.

A büszke nagypapa szerint Palkó kreatív focista, vérbeli támadó kö­zéppályás, aki irányít is, gyors, bal lábbal ügyes, technikailag jól képzett.

„Muszáj erősödnie, mert a német élvonalban ütközni kell rendesen. Már korábban hazatért Berlinbe, mint a családja, ugyanis az amatőrökkel kezdte meg az alapozást, ami jól jelzi az elhivatottságát. A Hertha több játékszisztémát gyakorol, nem mindegy, melyiket alkalmazza a fiam, ettől is függ Palkó szerepköre” – mondta unokájáról Dárdai Pál édesapja.

És ezeket olvastad már?