OLDALVONAL

Kőkeményen belerúgott a magyar fociba a bukott edző

Volt játékosait sem kímélte, de ígérete szerint még visszatér az NB I-be. Rémálomnak nevezte a mezőkövesdi időszakát.
  • Szerző: HBK

Pintér Attila irányításával a Mezőkövesd az ötödik helyen zárta a labdarúgó NB I őszi szezonját. Pintér télen távozott, a helyére érkező Szivics Tomiszlav irányításával viszont a csapat visszacsúszott a tabella hátsó részébe, még az is lehet, hogy kiesik. Szivicset kirúgták, az edző szerint viszont a keret alapján nem való az élvonalba a klub.

„Sajnos azt kell mondanom, hogy ez nem NB I-es keret” – mondta Nemzeti Sportnak a mezőkövesdi csapatról Szivics, aki szerint csoda, hogy Pintérrel az ötödik helyig el tudott jutni a Mezőkövesd.

Szivics (aki rémálomnak nevezte az utolsó négy hónapját) szerint az utolsó négy meccséből kettőt biztos megnyert volna a csapat, ha maradhat, vissza is akar térni az NB I-be, hogy bebizonyítsa, jó edző.

A magyar közeg szerinte azóta irigyli őt, hogy 2011-ben megnyerte a Magyar Kupát a Kecskeméttel a Videoton ellen.

„Idejöttem Szerbiából, és megcsináltam a csodát, amit ez a futballközeg azóta is irigyel tőlem. Tudja, Szerbiában egészen mások a viszonyok, ott nem jellemző ez a fajta sárdobálás, irigykedés, furkálódás.” 

Szivics a játékosainak is beszólt, Dombó Dávid kapusról azt mondta, nem való az első osztályba. Egy őt kritizáló játékosáról meg azt mondta, neki az ne magyarázzon, aki egy meccsen egyet sem sprintelt. A teljes interjút ide kattintva olvashatjátok el. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?