OLDALVONAL

Kóbor kutya mentette meg a magyar focilegenda életét

Nagyobb baj is lehetett volna a tûzvészből, ha nem ugat a szomszéd eb.
  • Szerző: vav

Egy élet munkája ment füstbe, miközben Tóth József és felesége, Marika békésen aludt az otthonában - írta a Blikk. Az Újpesti Dózsa korábbi kétszeres bajnok és Magyar Kupa-győztes, 56-szoros válogatott labdarúgójára és nejére álmában rágyulladt a háztető.

Mindebből először semmit sem észleltek, így még szerencse, hogy az utcabeli kutyák ugatása felverte a szomszédokat, akik felriasztották az alvó házaspárt.

Ha nem csapnak akkora lármát a kutyák, s nem ébred fel a szemben lakó fiatalember, lehet, hogy bennégünk, vagy ránk szakad a mennyezet

– idézte fel a tragikus este történéseit az Újpesten csak Jokkának becézett egykori kiváló labdarúgó.

"Nagyon megijedtünk, ezt az estét, amíg élek, nem fogom elfelejteni. Borzalmas nagy füst volt, majd lángra lobbant a ház."

A fóti nyaralóból átalakított 72 négyzetméteres épület jelenleg használhatatlan. Tóth és neje kezdetben a szomszédoknál húzták meg magukat, majd egy újpesti bérlakásba kerültek. Önerőből képtelenek rendbehozni, a biztosító kártalanítására vannak utalva.

Egyik "mentőangyaluk" a szomszéd magyar vizslája, Kóbor volt.

Ha a kutyabarátunk, Kóbor nem veszi észre a bajt, és nem ugat, ki tudja, mi történt volna velünk

- kesergett Marika.

A kárszakértő szerint a padláson egy nyest rágta meg az elektromos vezetéket, amely így szikrát kapott, és belobbant a tetőszerkezet.

Segítsünk Jokkának! Sajnálattal kaptuk a hírt, hogy Tóth József, egykori kiemelkedő játékosunk fóti háza a minap...

Közzétette: Újpest FC (hivatalos) – 2018. március 25.

"Még ránézni is szörnyű a leégett tetőre, nem tudom, mikor lesz ebből a romból újra ház.

Persze, az a fontos, hogy élünk, de nagyon megviselt ez a tragédia

- mondta megrendülten Tóth József.

Többen is próbálnak segíteni a bajba jutott házaspáron. A feleség elmondta: a Magyar Labdarúgó Szövetség jelezte, hogy támogatja őket, valamint meghívást kaptak a hétvégi Újpest–Ferencváros NB I-es futballrangadóra, amelynek a jegybevételéből részesülhetnek.

És ezeket olvastad már?