Létrehozva: 2015.05.17.

Klasszis magyar sportolók, akiket elvitt a szívhalál

Idehaza is egyre gyakrabban fordul elõ, hogy fiatal, erõtõl duzzadó sportolók esnek össze a pályán, vagy veszítik életüket otthonukban. A szívhalál az ifjakat és az idõsebbeket sem kíméli.

A Belgiumot nemrég többször is megrázó szívhalál az elmúlt években több klasszistól is megfosztotta a magyar sportéletet. A kegyetlen hirtelenséggel támadó szívroham az ifjabbakat ugyanúgy nem kíméli, ahogy az idősebb, pályafutásuk vége felé haladó sportolókat. A Ripost összegyűjtötte a hazai sporttörténet néhány szomorú esetét.

Kolonics György (kenu)

A kétszeres olimpiai bajnok kenus korábbi rosszullétei miatt szigorú orvosi felügyelet mellett tréningezett. A tragédiát mégsem tudta elkerülni, 2008 júliusában az egyik edzésen lett rosszul. A csepeli parton azonnal próbálták újraéleszteni, sikertelenül. A 36 éves versenyzőn a helyszínre érkező mentők sem tudtak segíteni. A későbbi szakvélemény alapján a kenus szívtágulattal járó szívizombetegség miatt hunyt el. Kolonics az ötödik olimpiájára készült.

Dárdai Balázs (labdarúgás)

A magyar válogatott szövetségi kapitányának öccse 2002-ben hunyt el. A fiatal barcsi játékost a Négy Város Tornája elnevezésű viadalon, édesapja szeme láttára érte a halál. Az origo.hu-nak a jelenleg a német Herthát is edző ifj. Dárdai Pál akkor azt mondta, testvérének a szíve nem volt rendben.

Fehér Miklós (labdarúgás)

A fiatalon elhunyt győri csatárt a magyar futball egyik legnagyobb reménységeként tartották számon. 2004 januárjában bekövetkezett halála megrázta egész Magyarországot. A labdarúgó a portugál Benfica játékosaként a Vitoria Guimaraes elleni mérkőzés utolsó perceiben kapott szívrohamot, majd a kórházba szállítását követően meghalt.

Bánka Kristóf (labdarúgás)

A fiatal játékos az NB III-as Fót tagjaként 2006 februárjában, szívroham következtében vesztette életét. A tragikus hirtelenséggel elhunyt futballista pályára lépett az MTK, az Újpest és a BKV Előre színeiben is.

Ifj.  Ocskay Gábor (jégkorong)

Az Alba Volán és a magyar válogatott klasszis játékosánál már 2004-ben szívizombetegséget diagnosztizáltak. Ifj. Ocskay akkor egy időre fel is függesztette a pályafutását. Később, folyamatos orvosi ellenőrzések mellett visszatért a jégre. Az Index cikke szerint a fehérvári hokis 2009-ben pihenés közben lett rosszul, a kiérkező orvosok pedig már nem tudtak segíteni rajta. A 34 évesen elhunyt csatár kulcsembere volt a világelitbe jutott magyar válogatottnak, azt azonban már nem érhette meg, hogy az A-csoportban szerepelhessen.   

Morgen Ferdinánd (kosárlabda)

A paksiak játékosán 2012 őszén szívműtétet hajtottak végre. A 21 éves fiatalembernek szívfőartéria-elégtelenség miatt volt szüksége orvosi beavatkozásra. A kosaras a műtét után egy hónappal meghalt. A válogatott keretébe azon a nyáron került be, az viszont nem adatott meg neki, hogy pályára is lépjen a legjobbak között.

Varga Zoltán (labdarúgás)

A korábbi olimpiai bajnok futballista 2010 áprilisában a Danuvia-pályán rendezett meccsen, játék közben esett össze. A Fradi legendás játékosa az öregfiúk-bajnokságban érdekelt Merkapt SE színeiben futballozott. Rosszulléte miatt megszakadt a mérkőzés, a helyszínre kiérkező mentők azonban már nem tudtak segíteni rajta. Varga Zoltán 65 éves volt.

Zavadszky Gábor (labdarúgás)

A játékos 2006 januárjában, életének 32. évében hunyt el. A ciprusi Limasszol középpályásánál a helyi orvosok először tüdőembóliát és  szívrohamot állapítottak meg. A későbbi szakértői vélemények viszont már arról szóltak, hogy a népszerű labdarúgónál véralvadás-zavar következett be. A belső vérvesztést pedig csak fokozták a ciprusi orvosok által felírt gyulladáscsökkentő gyógyszerek. Magyar szakemberek szerint a futballista életét megmenthették volna.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

mindmegette.hu

5 egyszerű amerikai csokis keksz, aminek nem lehet ellenállni

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

Kritikus hangok, Dárdaiéknál óriási változás fenyeget

OLDALVONAL

Gödörben a Fradi csatára, meddig tart a góltalanság?

OLDALVONAL

Gulácsi, vagy Dibusz? Király Gábor is megszólalt az országot izgató kérdésben

OLDALVONAL

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

OLDALVONAL

Folyamatban az akció, lehozhatják Suhajda Szilárd holttestét

OLDALVONAL

„Az ő hiánya miatt estünk ki" - Kártérítést követelnek az elhunyt focista miatt

OLDALVONAL

„Megvan bennem a vágy” – Marco Rossi dörzsölheti a tenyerét, komoly ajánlatot kapott

OLDALVONAL

A verseny előtt kapott szívrohamot a sikeres sportoló, nem tudták megmenteni