OLDALVONAL

Kiszivárgott a Real Madrid titka: ez vár a játékosokra, ha híznak

A klub szigorúan bünteti a kihágásokat, a focistáknak komoly összegeket kell fizetniük, ha vétenek a szabályzat ellen.
  • Szerző: Ripost

A focisták életét szigorú szabályok irányítják, amelyeket ha nem tartanak be, komoly büntetésekre számíthatnak. A Deportes Cuatro spanyol oldal megszerezte a Real Madrid büntetési listáját. Ebből kiderül, hogy a klubnál a leggyakrabban előforduló szabálysértéseket, és azok elkövetőit 250-től akár 3000 euróig (átszámítva 78 ezertől több mint 938 ezer forintig) terjedő pénzbüntetéssel sújtják.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A dokumentum szerint a játékosoknak legkésőbb 45 perccel az edzések kezdete előtt már meg kell jelenniük a klub valdebebasi edzőközpontjában.

Öt perc késés még csak 250 euróba kerül, tizenöt percnél már 500 euró a büntetés, az ennél is több késésért 1000 eurót kell fizetni, a legsúlyosabb vétség az edzés indoklás nélküli kihagyása, ezért már 3000 euró a büntetés.

A játékosok a mobiltelefonjaikat az öltözőben, a csapatbuszon és még a sportmasszázs közben sem használhatják. Ha mégis megszólal valakinek a telefonja, akkor az 250 eurós büntetést jelent, ami ha többször is előfordul, akkor 500 és 1000 euró közötti összegig is emelkedhet a büntetési tétel.

A Real Madridnál a játékosoknak minden héten részt kell venniük testsúlymérésen. Ha ezt mégis elmulasztják, akkor ezért is 250 euró a büntetés. Ha pedig a mérleg többet mutat, mint ami az elvárt lenne, azért 1000 eurót kell fizetni.

Ha egy játékos a szabadnapján szeretné elhagyni Madridot, arról előzetesen értesítenie kell a vezetőedzőt. Ha interjút adnak, vagy bármilyen reklámtevékenységet folytatnak, ahhoz is a klub engedélyét kell kérniük. Ezek be nem tartása esetén a büntetés akár 1000 euró is lehet.

A sérült játékosok csak a valdebebasi edzőközpontban végezhetik a rehabilitációjukat, hacsak az edzői és orvosi stáb másként nem dönt. Azok a játékosok is, akik éppen nem kerültek be a meccskeretbe, kötelesek az öltözőben lenni a csapat többi tagjával együtt, és legalább a 80. percig a stadionban kell tartózkodniuk. A Real idegenbeli meccsei során a játékosaik nem fogadhatnak vendégeket az utazás alatt, vagy a szállodai szobájukban. A sajtótájékoztatókon mindig a Real Madrid hivatalos öltözékében kell megjelenniük.

És ezeket olvastad már?