OLDALVONAL

Király Gábor kiállítása miatt bűnhődhet a magyar játékvezető

A Haladás kapusának kiállítása miatt is kerülhet bajba Karakó Ferenc.
  • Szerző: ST

Legkésőbb ősztől szinte biztosan lekerül a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) játékvezetői listájáról Karakó Ferenc – értesült erről a csakfoci.hu. A 36 éves játékvezető nemrégiben a Haladás kapusának, Király Gábornak a kiállítása miatt került középpontba.

A 2016 óta FIFA-bíró Karakó információink szerint azt írta a Ferencváros-Haladás mérkőzés jegyzőkönyvébe, hogy Király az édesanyját szidalmazta. Több tárgyalást követően azonban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága Király Gábornak adott igazat, aki elmondta, hogy semmilyen káromkodás nem hangzott el a szájából.

Ez az eset példa legyen arra, hogy ki kell állnunk az igazunk mellett! Példa legyen arra, hogy a mérkőzés jegyzőkönyvének összhangban kell lenni a valóságban történtekkel

– írta az esetről Király Gábor saját honlapján.

Karakónak ezen kívül is voltak korábban vitatott ítéletei az NB I-ben. A fiatal játékvezető sorsa lényegében már eldőlt a csakfoci.hu szerint, szeptemberben válhat hivatalossá, hogy nincs rajta a következő szezonban működő FIFA-névsorban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?