OLDALVONAL

Kifogyott a készlet Dárdai klubjánál, lehúzhatják a rolót?

Néhány nappal karácsony előtt teljesen kifogyott a legkeresettebb termékéből a Hertha ajándékboltja. Túl nagy iramot diktál a magyar edző, nem bírnak vele lépést tartani a német klubnál?
  • Szerző: vav

Dárdai Pál csapata őszi remeklésével elkényezteti a régóta csak szenvedő szurkolókat. Csakhogy a nézőszámban is megmutatkozó lelkesedésre a jelek szerint nem készültek föl a klubnál.

A tavaly éppen hogy bennmaradt, majd nyáron is kiesőjelöltként kezelt Hertha a harmadik, BL-főtáblás helyen telelhet (ehhez már egy pont is elég lenne vasárnap, a vendég Mainz ellen), ráadásul a Német Kupában is negyeddöntős. Márpedig a berlini finálé nagy vágya Dárdainak, a játékosainak és a szurkolóknak is.

A Nürnbergben sikerrel vett nyolcaddöntő után a focisták egy erre az alkalomra elkészített pólóban ünnepeltek a vendégszektor előtt. A felirata:

Már karácsony van, és mi még mindig benn vagyunk a kupában.

Az öniróniát az indokolja, hogy a Hertha 1985 óta csak néző a berlini kupafináléban (egyszer az amatőrcsapata veszített a döntőben), és a tavaszt is ritkán éli meg. A mintegy négyezer forintért árult póló annyira telibe talált a drukkereknél, hogy pár óra múltán mind egy szálig elfogyott.

Hogy lesz-e utánpótlás, nem tudni, de a kedvező sorsolás miatt – a másodosztályú középcsapat, a Heidenheim lesz a Hertha ellenfele – rövidesen akár ezzel a szöveggel is nyomtathatnak új pólókat: "Már húsvét van, és mi még mindig benn vagyunk a kupában."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?