OLDALVONAL

Kiderült, ez vár most Shane Tusupra Hosszú Katinka nélkül

Az úszóedző Magyarországra visszatérve újabb magyar klasszist készíthet fel a következő világeseményre.
  • Szerző: Ripost

A Hosszú Katinkával három olimpiai bajnoki címet nyert Shane Tusup – milliós nagyságrendű – járandósághoz juthat, amennyiben Szilágyi Liliána valóban az ő irányításával készül fel a következő világeseményre – erősítette meg a lapértesüléseket a DIGI Sport híradójának Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Shane Tusup

Úgy tudni, hogy Szilágyi Liliánát Shane Tusup készíti fel a tokiói olimpiára. A Magyar Nemzet pedig arról ír: mivel Tusupnak volt olimpiai bajnok tanítványa Hosszú Katinka személyében, visszatérve Magyarországra jogosult lesz a Kiemelt edzői program keretében járó maximális, havi nettó egymillió forintos fizetésre, amennyiben van magyar válogatott versenyzője – és ez lenne Szilágyi Liliána .

„Múltbeli elért eredmények után az edzőnek járhat abban az esetben járandóság, hogy ha Magyarországon valamilyen válogatott kerettag versenyzőt készít fel a következő világeseményre. Az én olvasatomban, ennek alapján járhat járandóság Shane Tusupnak” – erősítette meg a lapértesülést a DIGI Sport híradójának Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. Hosszú Katinka aláírására pedig nincs szükség ahhoz, hogy Tusup hozzájuthasson a támogatáshoz.

Shane Tusup korábbi felesége és tanítványa, Hosszú Katinka Rióban három olimpiai arany- és egy ezüstérmet nyert. Az amerikai edző jelenleg Bujdosó Zsombor, Földházi Dávid és a 19 éves olasz Ilaria Cusinato versenyfelkészítését végzi. Utóbbi versenyző a 2018-as glasgow-i Európa-bajnokság 200 vegyes döntőjében éppen Hosszú Katinka mögött lett ezüstérmes, de 400 vegyesen is a második helyen végzett. Szilágyi Liliána 200 pillangón lett ezüstérmes még három éve, a londoni Európa-bajnokságon – írja a Blikk.

És ezeket olvastad már?