OLDALVONAL

Dermesztő felismerés, azonnal intézkedni kellett a magyar válogatottnál

A sportág magyar legendája reagált a történtekre.
  • Szerző: SK

A szlovákok elleni hatgólos győzelem után a magyar kézilabdázók elismerték, játszottak már ideálisabb hőmérsékletű csarnokban is. A magyar szövetség alelnöke, Pálinger Katalin sem ehhez szokott hozzá, de bízik a melegebb folytatásban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Beszéltünk a szervezőkkel, akik tudatták: mivel a csarnokon kívül mindössze 10 fokot mérnek, hirtelen nem tudták felfűteni a létesítményt, noha ők is tudják, hogy 22 fok lenne az ideális hőmérséklet” – mesélte a Borsnak Pálinger, elismerve, alig van tíz foknál több a csarnokban.

Hozzátette, hamarosan érkezik a megoldás.

„A házigazdák azt ígérik, a további versenynapokon a légbefúvókat melegebb fokozatra állítják. A hideg komoly veszélyforrás, lemerevíti az izmokat, nehezebb megmarkolni a labdát, és sérülést válthat ki. Ráadásul a cserepadon helyet foglalók fáznak, nehezen melegednek be, ha pályára küldik őket. A megoldás? Hosszabban és alaposabban kell bemelegíteni.”

A csapat ma (20.30, M4 Sport) Csehország ellen játssza következő csoportmeccsét. Schatzl Nadine sajnos ezen a meccsen sem játszhat, sőt, koronavírus-fertőzés miatt az egész tornát spanyolországi karanténjában nézi végig.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?