OLDALVONAL

Kettétört élet, szívszorító döntést hozott a magyar sztárjátékos

Nem távolodik el teljesen a labdarúgástól a korábbi tehetség, már az új munkája is megvan. Sorozatos sérülések gyötörték pályafutása során.
  • Szerző: HBK

Visszavonul az aktív labdarúgástól a Győri ETO 28 éves játékosa, Dudás Ádám. A futballista vasárnap a Sárvár ellen lép utoljára pályára az NB III-ban, a továbbiakban a csapat masszőre lesz.

Dudás tagja volt annak a magyar válogatottnak, amely a 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett, két évvel előtte pedig az U18-as Európa-válogatottba is meghívták.

A középpályás a Szpartak Moszkvában és a Paksban is megfordult, mielőtt 2015 januárjában Szombathelyre igazolt, de sorozatos sérülései miatt egyszer sem lépett pályára a Haladásban. Tavaly ismét visszatért Győrbe, de már az NB III-ban szereplő együttesbe. Az idény végén játszott először, a Csepel ellen csereként lépett pályára. Vasárnap pedig visszavonul az aktív labdarúgástól.

„Nem szeretnék kockáztatni, eljött az az idő, amikor az egészség mindennél fontosabb"idézte a játékost a győri csapat honlapja. "A bajnokság előtt végigcsináltam a felkészülést, szerettem volna játszani, de újból megsérültem, ezúttal a másik lábam. Most már teljesen rendben vagyok, de a visszavonulás mellett döntöttem. Összesen tízszer, ebből hétszer a lábammal műtöttek.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?