OLDALVONAL

Kenderesi Tamás félmillió forinttal segít egy családon

Meglepetéssel is készült a licit során a tehetséges úszó. A pénzzel valóra válhatja az álmát a négygyermekes család.
  • Szerző: HBK

Kenderesi Tamásnak köszönhetően több, mint félmillió forinthoz jut az a négygyermekes család, akiknek háza idén tavasszal porig égett a tolna megyei Decsen.

Az olimpiai bronzérmes úszó jótékonysági online árverése három hétig tartott a pécsi sportoló honlapján, a licit tárgya Kenderesi 2016-os riói olimpiai, „Hungary” feliratú, zöld színű tréningruhája volt.

A nyertes végül 205 ezer forintos felajánlásával egy Balatonalmádiban élő család lett. Orbán Zsolt a válogatott melegítőt lányának, a 13 éves Orbán Alexandrának szánta meglepetésnek, aki szintén az úszás szerelmese, valamit Kenderesi Tamás rajongója.

Alexandra az átadás napjáig nem tudott róla, hogy édesapja licitál, meglepetés volt mind a szabadidő, mind pedig a személyes találkozás példaképével. A fiatal rajongó azt mondta, a melegítőt be fogja keretezni, és a szobája falára teszi ki.

Kenderesi az aukció záróeseményén köszönetet mondott a licitben részt vevőknek, valamint azoknak, akik egyéb támogatásukkal biztosították a kezdeményezést. A támogatott család számára egy extra meglepetést is tartogatott: egy korábbi elhatározásához híven a nyertes licitet ő maga is kiegészítette, mégpedig ugyanazzal az összeggel, ami a legmagasabb ajánlat volt az online aukció során.

Így a licit 205 ezer forintos összegét 410 ezer forintra egészítette ki. Az aukciótól független, ám a pécsi úszó felhívására beérkezett egyéb felajánlásoknak köszönhetően összesen 523 ezer forintot gyűlt össze.

A tolna megyei család számlájára a pénz hétfőn érkezik meg, akik ezután álmuk valóra váltására fordíthatják az összeget, és talán elkezdhetik újjáépíteni házukat.

És ezeket olvastad már?