OLDALVONAL

Kemény üzengetés, ezért nem úszik itthon Hosszú Katinka

Béke nincs, csak üzengetés a sajtón keresztül. Az Iron Lady nem akar itthon versenyezni, Kiss László szövetségi kapitánynál viszont már betelt a pohár.
  • Szerző: aka

Békülés helyett egyre inkább mérgesedik a helyzet a hazai úszósportban. A szövetséggel hadakozó Hosszú Katinka most azzal kavarta fel az állóvizet, hogy bejelentette, nem indul el áprilisban a hazai bajnokságon. Helyette Amerikában edzőtáborozik.

Hosszú tavaly nyáron is ódzkodott a győri szerepléstől, de legalább egy számban elindult. Akkor így indokolta a passzivitását:

Győrben nincs megfelelő bemelegítő medence, ez komoly sérülésveszéllyel járhat

- írta a közösségi oldalára Hosszú a létesítmény hiányosságával kapcsolatban.

Idén inkább Amerikában edzőtáborozik, emiatt azonban Kiss László szövetségi kapitány borult ki. Szerinte, ha Hosszú valóban imád versenyezni, akkor áprilisban Győrben lenne a helye. Ez fontos lenne, hiszen Katinka a 4x200-as gyorsváltó tagjaként szerezhetne a magyar csapatnak újabb kvótákat az olimpiára.

Április tizenkettedikén egy váltónappal kezdünk, amelyen fontos szerep hárult volna Hosszú Katinkára

- jelentette ki a szakember, aki szerint elfogadhatatlan, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság a szövetséget megkerülve tárgyaljon Hosszúval.

Még ha Katinka a MOB-nak igent is mondott volna az ob-részvételre, akkor sem tartanám elfogadhatónak, hogy valaki ily módon üzenje meg a szakvezetőnek, hogy rendelkezésre áll

- jelentette ki Kiss, aki hónapok óta nem tud beszélni a versenyzővel és edzőjével sem.

Kiss szavaira reagálva a MOB válasza sem késett sokat. A szervezet honlapján megjelent közleményből kiderült, hogy a MOB és Hosszú közti egyeztetést maga Kiss László kérte, s Szabó Bence főtitkár arra kéri az úszókat, a jövőben ne kérjék fel a MOB-ot közvetítésre, inkább alakítsanak ki párbeszédet Hosszúval.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?