OLDALVONAL

Szívszorító titokra derült fény, így halt meg a 31 éves apuka

Még a feleségét is mélyen megdöbbentette, mire jutottak férje holttestének boncolása során. A sztársportoló apja is meglepődött, de...
  • Szerző: Ripost

Majd' két hónappal a halála után derült ki, mi okozta augusztusban Jimmy Hayes megdöbbentő halálát. A 31 éves korában, kisfia második születésnapján elhunyt NHL-sztárról a családja árulta el, hogy kábítószer-túladagolás került a sikeres és népszerű sportoló életébe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sérülései iddején szokott rá a fájdalomcsillapítókra

Sérülései iddején szokott rá a fájdalomcsillapítókra
Fotó: Instagram

A boncolás kiderítette, hogy Hayes halálát egy drogkoktél – kokain és erős fájdalomcsillapító gyógyszer – idézte elő.

„Biztos voltam benne, hogy semmi köze drogokhoz, azt hittem, talán szívinfarktust kapott. Sokkoló volt megtudni, mi történt”

- nyilatkozta a két kisgyermekkel egyedül maradt özvegy, Kristen Hayes.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kristen Hayes (@raising_hayes) által megosztott bejegyzés

A dráma részleteiről beszámoló The Boston Globe idézte a gyászoló apát is, aki viszont tudott az otthon holtan talált fia függőségéről. A 2018-ban, 334 meccs után véget ért NHL-karrierje során ugyanis Hayes rászokott a fájdalomcsillapító gyógyszerekre. A visszavonulása után sem tudott szabadulni tőlük.

„Körülbelül tizenhat-tizenhét hónapja kis változást érzékeltem Jimmy viselkedésében. Rákérdeztem nála, jól érzem-e, hogy problémája van a tablettákkal”

- mesélte Kevin Hayes, aki nem véletlenül vette észre az apró jeleket: korábban maga is gyógyszerfüggő volt.

„Egy időben sérülésekkel küzdött, akkor szokott rá a fájdalomcsillapítókra. Három héttel a beszélgetésünk után Jimmy fölhívott, és bevallotta: 'Apu, ggyszerfüggő vagyok'. Ezután szakértő segítségét kérte, és minden jel arra utalt, hogy úton van a gyógyulás felé”

- mondta a hokis apja, hozzátéve: azért tárták nyilvánosság elé fia halálának valódi okát, hogy a példáján tanuljanak más sorstársai.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ropogtatnivalók, melyeket szétkapkod a család
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?