OLDALVONAL

Itt a hatodik! Újabb stadiont adnak át

Debrecen, Ferencváros, Felcsút, Gyirmót és Mezőkövesd után Szolnok is új stadionnal gazdagodik.
címkék:
  • Szerző: vh

Újabb állomásához érkezett a Nemzeti Stadionfejlesztési Program. Április 9-én Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének jelenlétében átadják az újjáépített szolnoki Tiszaligeti Stadiont.

A rendezvény 11 órakor veszi kezdetét az ünnepi beszédekkel. Fél 12-től a helyi utánpótlás mutathatja meg magát, majd következik maga a főprogram, a 13 órakor kezdődő Szolnoki MÁV FC - Vác FC NB II-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés. A stadionavatóra a belépés ingyenes.

A Tiszaligeti Stadion a 2012-ben indult stadionfejlesztési program hatodik, teljesen elkészült létesítménye lesz.

Kronológia

2014 húsvétján, a hagyományos Puskás-Suzuki Kupával avatták fel Felcsúton a Puskás Akadémia otthonát, a négyezer férőhelyes Pancho Arénát. Az ékszerdoboz szépségű stadiont azóta rendszeresen használják a korosztályos válogatottak is.

Két héttel később a Debrecen vehette birtokába a teljesen újjáépített Nagyerdei Stadiont, és ünnepelhetett benne szinte azonnal bajnoki címet.

Nyáron a Ferencváros költözött be a kor minden igényét kielégítő Groupama Arénába. Az új stadion jó kabala lehet az aranyéremre hajtó csapatoknak, mert idén a Fradinak már csak matematikai esélye maradt elveszíteni. És az sem sok.

Rövid szünetet követően, 2015 őszén adták át Gyirmót felújított pályáját. Könnyen lehet, hogy a 4000 férőhelyes Alcufer Stadionban  ősztől élvonalbeli mérkőzéseket is láthatnak a szurkolók, a Gyirmót FC ugyanis meggyőző magabiztossággal vezeti az NB II mezőnyét.

Néhány hete Mezőkövesden fejeződött be a Városi Stadion építése, ám itt klasszikus nyitóünnepséget nem tartottak, mivel a stadion nagy részét már két éve használja a helyi csapat.

címkék:
És ezeket olvastad már?