OLDALVONAL

Itt a bejelentés, már májusban beindulhat a magyar focibajnokság

Elvileg 20 nap múlva már jöhetnek a zárt kapus NB I-es és kupameccsek.
  • Szerző: vav

„Május negyedikétől a profi, amatőr és tömegsportban engedélyezzük az edzést és a zárt körű sporteseményeket”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Képünk illusztráció
Fotó: AFP

Ugyanakkor továbbra is érvényben marad az a korlátozás, hogy augusztus 15-ig 500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet tartani.

Mindez a magyar NB I és a Magyar Kupa folytatása szempontjából is fontos fejlemény. Augusztus közepéig tehát biztosan legfeljebb zárt kapus futballmeccseket rendezhetnek – de legalább azokhoz egy nagy lépéssel közelebb kerültünk.

A Magyar Labdarúgó Szövetség ugyanis hat napja döntött: amint a kormány feloldja a koronavírus-járvány miatt meghozott tilalmakat, a rendelet megjelenésétől számított 20. nap utáni szerdán vagy szombaton újraindítja az UEFA nemzetközi sorozataira kvalifikáló bajnokságokat, köztük az NB I-et és a Magyar Kupát is. Ez alapján akár már május 23-án (szombaton) folytatódhatnak a küzdelmek zárt kapuk mögött.

A pontos időpontról és a szabályokról az MLSZ elnöksége dönt. Nyilván azt is figyelembe kell venni, hogy sok csapat még a kiscsoportos közös edzéseket sem kezdte el. Ahol pedig már tréningeznek, ott is mellőzik a testi kontaktust, azaz egyelőre távolinak tűnik a megfelelő szakmai munka megkezdése. Az éles rajt előtt pedig abból is három-négy hetet tartanak szükségesnek a szakemberek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?