OLDALVONAL

Ismét letarolta a piacot a világ leggazdagabb bajnoksága

A négy topliga közül elsőként az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) veszi kezdetét.
  • Szerző:

Az angol klubok már-már legendásan a legtöbbet költik az átigazolási piacon. A PSG Neymar-üzlete ellenére sem változtak a dolgok, ráadásul még szűk három hétig igazolhatnak a csapatok.

A City nem spórolt

A legtöbb pénzt ezúttal a Manchester City fizette ki játékosokért, 240 milliónál (kb. 75,1 milliárd forint) járnak eddig a kiadási oldalon. Pep Guardiola,a City spanyol vezetőedzője alaposan átalakította a keretet, két védőért összesen 108,5 milliót (kb. 40 milliárd forint) adtak a kérésére.

Mourinho bajnoki címet szerezhet az Uniteddel

Manchester másik felén sem fukarkodtak a pénzzel, José Mourinho többek között 84,7 millió (kb. 26,5 millió forint) eurónak megfelelő összegért hozhatta el a liga egyik legjobb csatárát, Romelo Lukakut. Az MU egyébként összesen 164 milliót (kb. 51 milliárd forint) költött a rajtig.

A Chelsea megvédené címét

A bajnoki címvédő Chelsea áll a legtöbbet költők képzeletbeli dobogójának a harmadik fokán. A „kékek” 140 millióért (kb 43,8 milliárd forint) igazoltak az első fordulóig. Ebben az összegben benne van az idei nyár harmadik legdrágább játékosa, Álvaro Morata, akiért 65 milliót (kb. 20,3 milliárd forint) utaltak a Real Madridnak.

Õk szólhatnak még bele az aranyért folyó harcba

A Leicester City bajnoki címe után illik óvatosan bánni a hasonló kijelentésekkel, de a Premier League trófeáját vélhetően a három legtöbbet költő gárda valamelyike emelheti a magasba. Persze ehhez az Arsenal, Liverpool, Tottenham triónak is lesz egy-két szava.

Az angol liga uralta a piacot

Jól mutatja a Premier League dominanciáját a piacon, hogy a nyár eddigi 10 legdrágább vétele közül nyolc az angol liga valamely csapatához köthető. Az utóbbi években ez nem mindig párosult eredménnyel a nemzetközi porondon, azonban a Manchester United tavalyi Európa-liga győzelme reménykedésre adhat okot.

A 2017-es nyár öt legdrágább átigazolása a Premier League-ben (az árak euróban értendők)
1. Romelu Lukaku, 84,70 millió (Manchester United)
2. Álvaro Morata, 65 millió (Chelsea)
3. Benjamin Mendy, 57,5 millió (Manchester City)
4. Alexandra Lacazette, 53 millió (Arsenal)
5. Kyle Walker, 51 millió (Manchester City)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?