OLDALVONAL

Interneten gyűjtenek a világ legrosszabb válogatottjának

Azzal is új támogatókat találhat egy focicsapat, ha sorozatban bukja el a meccseit. Ráadásul nem is akárhogyan! 30-40 gólos különbségekkel!
címkék:

Nehéz napokon van túl a mikronéziai fociválogatott. A csapat három egymást követő 3 meccsen kapott harmincnál több gólt, az utolsón negyvenhat(!) gólos vereséget szenvedett Vanuatu "világverő" válogatottjától. A csapat szerencsétlenkedése bejárta az internetet, kikiálltották őket mindenidők legrosszabb válogatottjának. De milyen előnyük származhat ebből?

Éppen a nyilvánosság, a látványos vereségek által lesz ismert a csapat. Mikronéziát ugyanis a FIFA nem ismeri el hivatalos nemzeti tizenegynek, így nem jut hozzá a fejlődéshez mindenképp szükséges támogatásokhoz. Évente százezer dollártól esik el így a csapat. A helyzet azonban most változhat.

Ahogy lenni szokott, az internet megszánta a focihoz alig értő, de becsületesen küzdő kiscsapatot. Mikronéziában pedig igyekeznek kihasználni a helyzetet. Aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy a FIFA hivatalos tagja lehessen a válogatott. Így lehetőség nyílna a helyi foci fejlesztésére, és természetesen a későbbi bosszúra az elszenvedett vereségekért.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?