OLDALVONAL

Ilyen még nem volt! Máris csúcsot döntött a magyar-román meccs!

20 órával a jegyértékesítés elbénázott rajtja után az utolsó belépő is elkelt a magyar-román Eb-selejtezőre. Az MLSZ bûnbánó és büszke egyszerre.
  • Szerző: VaV

A szeptember 4-i Magyarország-Románia válogatott mérkőzésre 20 óra alatt valamennyi belépő elkelt. A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján megjelent cikk szerint az MLSZ „minden jó szándéka ellenére” a 202 ezer klubkártya tulajdonos, és a kártya nélkül jegyet vásárolni szándékozó szurkolóknak csak töredéke jutott belépőhöz.

A felfokozott várakozás miatt most akár a Puskás Ferencről elnevezett, átépítés előtt álló nemzeti stadion is megtelne (még az eredeti, közel 100 ezres befogadóképességével is!). A válogatott "albérlete", a Fradi arénája viszont csak 21 400 néző befogadására alkalmas.

Összeomlott, akadozott

A jegyértékesítési rendszer a hétfői rajton néhány perc alatt összeomlott. Nem csak az interneten, de a személyesen a jegyirodákban belépőt vásárlók is dühöngtek. Egész nap akadozott az eladás, sokan – többek között a %% szerkesztőségének tagjai is – hiába próbálkoztak reggeltől estig. Most pedig már fölösleges is reménykedniük.

A szerencsések – köztük „mintegy 1 423 kártya nélküli néző” – azonban így is elkapkodtak minden jegyet. Egy hónappal az esemény előtt soha korábban ilyen érdeklődés nem mutatkozott magyar futballmérkőzés iránt. Ilyen rövid idő nem kelt még el valamennyi jegy.

Ugyanakkor a szövetség nem megy el szó nélkül amellett, hogy a rendszer lelassulása sok érdeklődőnek bosszúságot okozott. Az ügyben hétfőn Csányi Sándor elnök is elnézést kért. Az MLSZ úgy döntött, hogy haladéktalanul kivizsgálja a történtek okát, és ennek eredményéről tájékoztatja a közvéleményt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?