OLDALVONAL

Ilyen még nem történt, egyedülálló dologra készül a magyar olimpiai bajnok

Kétszeres olimpiai bajnokként Budapesten lehet világbajnok először Szilágyi Áron.
  • Szerző: sk

Szilágyi Áronnak már senkinek sem kell bizonyítani. A sportág utolsó két főversenyét megnyerte, a londoni és a riói olimpián sem tudta őt legyőzni senki. Éppen ezért meglepő, hogy a világbajnokságokról egyéniben eddig hiányzik neki a legfényesebb érem. Sőt, egyetlen bronzát éppen Budapesten szerezte meg még 2013-ban.

Adott a feladat, itthon állhat újra a csúcsra, szerencsére emiatt egy "Persze mindig a legjobb eredményt akarom elérni, de egyáltalán nem stresszelek, hogy mindenképpen elsőnek kell lennem" – nyilatkozta Szilágyi, aki a hétfői selejtezőket még csak nézőként figyelte. "Persze egy érem mindenképpen célom, csalódott lennék, ha nem kerülnék be a legjobb négybe. Ha jól és szépen vívók, akkor összejöhet legalább a dobogó."
Szilágyi a vébén már előre is tekint, mint mondja, három szempontból is különleges számára a budapesti esemény.
"Hazai pályán az mindig plusz motiváció. Az érem is fontos, de az sem mellékes, hogy innen már ki lehet jutni a tokiói olimpiára. Márpedig hosszútávon az ottani remek szereplés a célom" – véli Szilágyi, akit az egyéni mellett csapatban is láthat a BOK-csarnok közönsége.

És ezeket olvastad már?