OLDALVONAL

Ijedtség a koronavírus miatt: húsz nézőt kidobtak Gulácsiék meccséről

Előbb gond nélkül beengedték őket, aztán az első percekben kitessékelték az ázsiai turistákat.
  • Szerző: vav

Riadalmat okozott néhány japán néző a vasárnapi RB Leipzig-Bayer Leverkusen (1-1) német bajnoki rangadón. A vasárnapi futballmeccs első perceiben a biztonsági szolgálat tagjai kitessékeltek mintegy húsz japán szurkolót a lelátóról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezt a koreográfiát még megcsodálhatták a japánok, aztán...
Fotó: Getty Images

A turisták közül többen a Twitteren panaszolták el a velük történteket.

„Miután elkezdődött a mérkőzés, egy biztonsági alkalmazott közölte velem, hogy fertőzött lehetek a koronavírussal, mert japán vagyok. Még az első tíz perc alatt kidobtak”

- írta például Hajasikava Taicsi.

Hozzá hasonlóan járt egy honfitársaiból álló turistacsoport is a Red Bull Arena C szektorában. Őket vagy tízen kísérték ki a stadionból, sűrű elnézéskérések közepette. Az idegenvezetőjük hiába igyekezett elintézni, hogy megnézhessék a Bundeslia-meccset.

„Senki sem hibás. De így is nagyon szomorú, hogy el kellett hagynunk ezt a lenyűgöző atmoszférájú stadiont”

- írta Jamakado Takesi.

Gulácsi Péter és Orbán Willi klubja egyelőre nem közölte a történtek indokait és körülményeit. Az sem derült még ki, hogy a japán nézők visszakapják-e a belépőjegyük árát. Korábban bejelentették ugyan, hogy intézkedéseket hoznak a koronavírus-járvány miatt, de csak fertőtlenítőszerekről volt szó. Miután gond nélkül beengedték a turistákat a lelátóra, valószínűleg a többi szurkoló panaszára intézkedhettek a kivezetésükről.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?