OLDALVONAL

Így ünnepel Dárdai: Megvalósult a magyarok álma

A Hertha magyar edzője ellentmond a német foci krémjének. Amit a kollégái bírálnak, ő ujjongva fogadja.
  • Szerző: vav

Végletek között mozognak a reakciók a labdarúgó-világbajnokságok létszámemelésére. A 2026-os tornától harmadával több, 48 résztvevő lesz: ezt az erős és nagy futballnemzetek képviselői idióta döntésnek értékelik. Az így több esélyhez jutó "kicsik" ellenben üdvözlik a Gianni Infantino FIFA-elnök vezényelte nyitást.

A német sportsajtóban napok óta boldog-boldogtalan keményen bírálta az ötletet. Most, a döntés után még inkább ostorozzák a mega-vb-t. Dárdai Pál szinte egymaga képviseli a másik oldalt:

"Ez jó a kis csapatoknak, jó Magyarországnak. A kis országok szurkolóinak maga az álom"

- idézte Dárdait a Bild.

A német focibajnokságban meglepetésre harmadik Hertha edzője csapata mallorcai edzőtáborából üzent. Úgy is, mint a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki megágyazta a tavalyi, erőn felüli, nyolcaddöntőig tartó Eb-szereplést utódjának, Bernd Storcknak.

"A sztároknak nehéz lesz, hiszen enélkül is sok meccset játszanak. Már az Eb-n is láthattuk: ebből Izland és Wales profitált."

Az eddigi 8 négyes csoport helyett 16, de három csapatot számláló csoporttal indul majd a 2026-os vb. Az új lebonyolítás szerint 64 helyett 80 meccs lesz, de a leterhelt éljátékosok kedvéért a torna nem lesz hosszabb az eddigieknél. Az ugyanakkor még kérdés, hogy az egyes kontinensek hány plusz helyet kapnak a 16-ból.

És ezeket olvastad már?