OLDALVONAL

Igazi legenda lépett Király Gábor nyomdokába

Az olaszok világbajnok futballistája most lépett abba a korba, amit nem sok mezőnyjátékos szokott elérni aktív pályafutása során. A szûk elitbe a magyar kapus is befér.
  • Szerző: HBK

Hétvégén gólt lőtt az olasz bajnokságban Francesco Totti, a Roma ikonikus labdarúgója ebben ma lett 40 éves. A gazzetta.it ennek apropóján összeszedte, hogy ilyen korban rajta kívül még hány nemzetközileg is jegyzett focista játszott még a legmagasabb szinten. A listára Király Gábor is felfért.

Miért focizok még 40 évesen? A családomért teszem,azt akarom, hogy a gyerekeim tudják, milyen sikereket ért el az apjuk

– nyilatkozta a Real Madrid és a Bayern München korábbi brazil sztárja, Zé Roberto, aki most 42 éves, és 2016. december 31-ig van érvényes szerződése a Palmeiras együttesével.  

Mezőnyjátékosként ritkaságszámba megy, ha valaki ilyen idősen még profi szinten tud játszani, nem véletlen, hogy leginkább a kapusokra jellemző ez.

Köztük van Király Gábor is, a Haladás 40 éves kapusáról az olaszok sem feledkeztek meg. A 107-szeres válogatott játékosról kiemelik, hogy több mint 750 tétmeccset játszott már, és megemlítik, hogy ő lett az Európa-bajnokságok legidősebb játékosa – amit a nyári tornán remek játékkal fejelt meg. Persze a szürke mackónadrágot sem lehetett kihagyni Király ismertetésekor.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy az olasz újságnál még ki fért fel erre a listára Királyék mellé, akkor itt megnézhetitek.

És ezeket olvastad már?