OLDALVONAL

Hosszú Katinka-levél: reagált a nemzetközi szövetség

Gyárfás Tamás békítő szerepét hangsúlyozta a FINA ügyvezető igazgatója.
  • Szerző: vav

Hosszú Katinka nyílt levélben szólította meg a magyar és külföldi úszótársait azért, hogy megreformálja a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) működését. A szervezet ügyvezető igazgatója a távirati irodához eljuttatott közleményében nem kívánta kommentálni a világsztár éles kritikáját, de reagált a "hadüzenetre".

A román sportvezető kiemelte: továbbra is úgy készülnek, hogy jó hangulatban fogadják majd őket a július 14-én kezdődő, Budapesten és Balatonfüreden sorra kerülő világbajnokságon. Õk is barátként tekintenek a magyarokra.

"Ennek megfelelően mi is a legjobb szándékkal viseltetünk a legtöbb magyar kezdeményezés iránt, ha úgy látjuk, hogy azok még tovább javíthatnak a kapcsolatokon.

Itt utalhatok még egyszer Gyárfás Tamásnak a világkupa ügyében tett kezdeményezésére,

illetve arra, hogy a korábban jelzett szándék fenntartása és a kormányzati támogatás esetén a 2024-es rövidpályás világbajnokságra benyújtandó pályázatot érdemben bíráljuk el"

- fogalmazott Cornel Marculescu.

A közlemény kiemelte: a FINA-vezérkara - a magyar alelnök kezdeményezését követően - megszavazta, hogy a rövidpályás világkupák összetett győztese a jövőben 100 ezer dollár helyett 150 ezer dollárral gazdagodik majd.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?