OLDALVONAL

„Fenn volt akadva a szeme, itt van előttem a tekintete” – hirtelen halál a magyar focipályán

Hirtelen halál a pályán, edzője beszélt Algács Tibor tragédiájáról.
  • Szerző: SK

Hirtelen halál a magyar focipályán, a játéktéren esett össze és hunyt Agács Tibor. A Turistvándi együttesének 52 éves csapatkapitánya a megyei bajnokin minden előzmény nélkül esett össze, mentőautó mellett helikopter érkezett a segítségére, azonban nem tudták megmenteni az életét.

A drámai percekről a csapat edzője, Tukacs László beszélt.

„Egyszer csak a szívéhez kapott, és összeesett. Amint észrevettem, szaladtam be a kispadtól fagyasztóval, vízzel, de rögtön látszott, hogy sokkal súlyosabb a baj – idézi a Nemzeti Sport a szakembert. – Fenn volt akadva a szeme, itt van előttem a tekintete, ezt sohasem felejtem el. Kifeszítettem a száját, hogy a nyelvét kiszabadítsam, aztán egy csapattársával elkezdtük kézi nyomással, majd az öltözőből kihozott defibrillátorral újraéleszteni. Azonnal hívtuk a mentőket, jött kocsi is, helikopter is, de már késő volt. Leó a kezem között halt meg. A riadalomra rohantak a pályához a családtagok, tehetetlenül nézték végig a küzdelmet. Borzalmas, ami történt. Elmondani is fájdalmas a képet, ahogyan fekszik a holtteste, betakarva a zsákkal, mellette meg zokog a család.”

Az elhunyt focista (álló sor, balról a harmadik) csapatkapitányként irányította ez együttest
Fotó: Túristvándi KSE

A férfit felesége és négy gyermeke gyászolja. A következő meccsen szentmisét tartanak a tiszteletére

„Kis túlzással együtt nőttünk fel Leóval – mondta az edző. – Jóravaló, vasgyúró alkatú, zömök cigány fiú volt. Keménységért nem ment a szomszédba, de mélyen hívő, keresztény emberként ismertük. A környéken sokakat megrázott az elvesztése, szombat délután óta folyamatosan csörög a telefonom, hívnak az ismerősök, gyászolók. Bár senki sincs itt eleresztve, megbeszéltük a játékosokkal, megpróbáljuk anyagilag is segíteni a bajba jutott családot. A következő hazai mérkőzésünk előtt pedig istentiszteletet tartunk a pályán, közösen imádkozunk Leó lelki üdvéért és családjáért.”

A hirtelen halál előtt a hazai csapat 1-0-ra vezetett a Méhtelek ellen, a találkozót a tragédia után nem folytatták.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?