OLDALVONAL

Hátba támadták, kiborult a volt Fradi-edző

Doll szerint a klubnál dolgozó munkatársai sem tisztelik edzőként. Túl sok a kritika és a sajtónak kiszivárogtatott belső titok.
  • Szerző: vav

Sorozatban nyolc vereség után a másik legrosszabb formában szereplő csapat, Dárdai Pál Herthája ellen 0-0-ra végzett a Hannover. A sereghajtó edzője, Thomas Doll rosszul viseli a kudarcokat, a Sport Bildben a tisztelet hiányáról panaszkodott.

 

"Egyszerűen nincs rendben, ahogy jelenleg kezelik a futballedzőket Németországban. Nem az újságírókról van szó, hanem a klubokban az egész környezetről. Akadnak emberek, akik elmesélik mindazt, ami aztán az újságokban áll"

- panaszkodott a belső titkokat kifecsegő "súgókra" Doll.

"Más ligákban a trénerek nagyobb jelentőséggel bírnak. Vegyük például Olaszországot, ahol máig Misternek hívják az edzőt, Angliában Bossnak."

A korábbi FTC-vezetőedző szerint gyakran mellékes dolgokkal foglalkozik a közvélemény, és az ilyen-olyan ügyek mind a szakvezetők tekintélyét gyengítik.

"Niko Kovac például a bajnokságban első, és kupaelődöntős a Bayernnel. Miért van mégis mindig támadásoknak kitéve? Számomra ez érthetetlen"

- érvelt Thomas Doll, majd áttért a saját példájára is.

Nagyon fájlalja ugyanis, hogy saját főnöke, a Hannover-vezér Martin Kind olykor éles kritikákat fogalmaz meg vele, és a nemrég menesztett sportigazgatóval szemben is.

Egyfelől megneveznek játékosokat, akik állítólag nem ütik meg a szintet, kicsivel később aztán az edzőkben nincs elég potenciál. Azt hiszem, ez a kettő nem passzol össze

- panaszolta az alig három hónapja kinevezett, de már a kirúgás szélére került Hannover-edző.

Elismeri, hogy Kindnek joga van kritizálni, de szerinte akkor is több tiszteletet érdemelnek a trénerek.

Újra el kell érjünk a Bundesligában addig, hogy minket, futballtanárokat ne szedjen ízekre a nyilvánosság

- mondta Doll.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A vendégváró, amiből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?