OLDALVONAL

Hatalmas megtiszteltetés érte Dárdai Pált, erre büszke lehet

A Hertha magyar edzője díszpolgári címet kapott egy jótékonysági meccs előtt.
  • Szerző: HBK

Dárdai Pál is részt vett Zamárdiban egy  jótékonysági focimeccsen. A találkozó előtt a Hertha magyar edzőjének díszpolgári címet adtak át.

A mérkőzésen a megye III-as Petőfi SE játszott a Dárdai Hertha Team ellen. Dárdai Pál csapatában korábbi válogatott labdarúgók (Egressy Gábor, Vincze Ottó, Lisztes Krisztián, Fehér Csaba) is helyet kaptak, mégis kikaptak 4-3-ra.

A találkozó előtt Dárdai átvehette a neki járó díszpolgári címet, amelyet Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere adott át neki.

„Egyszerűen a Zamárdihoz és a Balatonhoz való kötődésével érdemelte ki ezt, és azt gondolom, hogy egy nagyon pozitív személyiség. Ma Magyarországon, ha száz embert megkérdezünk, akkor azt kell mondjam, kilencvenkilenc biztos, hogy pozitívan nyilatkozik róla. Azt látom és érzem, hogy nagyon szereti a Balatont és nagyon kötődik Zamárdihoz most már, és úgy döntött a képviselőtestület, hogy egyfajta nagykövete lehet a városnak” – indokolta a döntést Csákovics.

A jótékonysági mérkőzés is sikerrel járt, egymillió forintot gyűjtöttek össze, így megjelenhet az a könyv, ami az 1500 éves, hatalmas zamárdi avar-kori temető leleteit mutatja be.

És ezeket olvastad már?