OLDALVONAL

Három éve nem történt ilyen jó dolog a magyar focival

A világ legjobbjai ellen szeretne játszani a magyar focista!
  • Szerző: acf

A Legia Warszawa 1-1-es döntetlent játszott az ír Dundalk csapatával. A mérkőzésen kezdőként kapott szerepet Nikolics Nemanja, aki ezúttal nem volt eredményes. A lengyel együttes a döntetlennek köszönhetően 3-1-es összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára.

Azzal, hogy a varsói klub ott lesz Európa legjobb 32 csapata között, három év után ismét szerepelhet magyar labdarúgó az elitkörben. Utoljára ez Szalai Ádámmal történt meg, aki a Schalke 04 játékosaként játszott BL-meccset, sőt tevékeny részt vállalt abban, hogy együttese továbbjutott a selejtezőből.

Szalai előtt utoljára ezt a bravúrt Megyeri Balázs hajtotta végre, ő két egymást követő évben (2011/12 és 2012/13) is ott volt a legjobbak között. Ha Nikolics marad a Legia kötelékében, akkor ő lehet a 45. magyar focista, aki a BL-ben pályára lép.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy légiósként nagyon kevesen kerülnek közel a BL-szerepléshez, a létszámot ugyanis jelentősen megdobja a Fradi és a Debrecen főtáblára jutása. Külföldi csapattal ez eddig 16 focistának sikerült, Nikolics lehetne mindössze a 17. a BL 1992-es indulása óta.

Ezek ellenére úgy tűnik, hogy a magyar csatár máshol fog játszani, lengyel sajtóértesülések szerint három ajánlata is van. A kérők között van a Hull City, a Panathinaikosz és a Napoli is.

Ennek némileg ellentmond a Nemzeti Sporton olvasható nyilatkozata, ahol arra a kérdésre is válaszolt, hogy ez volt-e az utolsó meccse a varsói csapatban:

"Nem hinném... A napokban beszélek még az utánam érdeklődő klubokkal, a jövő héten viszont zárul az átigazolási szezon. Most viszont nem gondolok rá komolyan. Inkább élvezem a továbbjutást.

"Különben meg van egy nagy álmom. Szeretnék a világ legjobb csapatai ellen játszani,"

mint például a Barcelona, a Real, a Chelsea vagy a Manchester City."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?