OLDALVONAL

Hamilton visszavonulással fenyeget, mi lesz ebből?

A háromszoros vb-győztes pilóta megérti Nico Rosberget, aki tavaly lépett le a Mercedestől.
  • Szerző: HBK

Meglepő kijelentéssel állt elő Lewis Hamilton. A háromszoros világbajnok F1-es pilóta kijelentette: már a 2017-es szezon után visszavonulhat. A Mercedes versenyzője az FIA hivatalos újságának, az Autónak beszélt erről.

„A sorsom a saját kezemben van. Dönthetek úgy, hogy már ennek a szezonnak a végén visszavonulok. Ez azt jelentené, hogy az örökségem nem lenne akkora, mintha öt év múlva tenném ugyanezt? Ki tudja? Nem szeretek előre tervezni, nem tudom, mit fogok csinálni”mondta Hamilton, aki hozzátette, teljesen megérti Nico Rosberget.

A német pilóta a tavalyi szezonban végre le tudta győzni Hamiltont, világbajnok lett, majd öt nap múlva bejelentette a visszavonulását. Hamilton esetében nehezebb elképzelni egy ilyen döntést, hiszen Rosberggel ellentétben élvezi a nagy felhajtást maga körül, és még évekig meghatározó alakja lehet a Forma–1-nek.

A másik oldalon viszont ott van, hogy az egyik legnagyobb álmát már teljesítette, ugyanúgy háromszoros vb-győztesnek mondhatja magát, mint példaképe, Ayrton Senna. A megszerzett pole pozíciók számában Hamilton pont legutóbb érte utol a brazil legendát, a családjától pedig kapott egy Senna-sisakot, amitől láthatóan elérzékenyült.   

És ezeket olvastad már?