OLDALVONAL

Győrfi Pál válaszolt Böde Daninak: reagált az NB I újraindítására

„Maradjanak otthon” vagy focizzanak a magyar bajnokságban szereplő játékosok? Kiderült a mentőszóvivő interjújából. Beszélt Messi góljáról és a III. kerületről is.
  • Szerző: vav

Évek óta szenvedélyes futó, a labdarúgást pedig a fiai szerettették meg Győrfi Pállal – derül ki a szombati Nemzeti Sportban megjelent interjúból.

Fotó: Markovics Gábor / ripost

A koronavírus-járvány elleni kampány kommunikációs arca többek között elárulta: a Barcelona és a III. kerületi TVE rajongója. Az NB I május végére tervezett újraindulásáról is elmondta a véleményét.

„Mivel kisebbik fiam, Ádám révén nagy focirajongó lettem, örülök. Ádám a III. kerületi TVE játékosa, neki köszönhetően belemerültem a labdarúgás világába, olyannyira, hogy tizedik születésnapján, még a járvány kitörése előtt elmentünk egy Barca-meccsre, és közelről láthattuk Lionel Messit gólt rúgni. Biztos vagyok benne, hogy nem csak nekem, nekünk hiányoznak a mérkőzések, a lelátói hangulat, hanem sok millió embernek a világon. A foci nem csak annak egészséges, aki játszik, jót tesz a nézők lelkének is”

- mondta Győrfi Pál, aki az újrakezdés miatt aggódó Böde Dánielnek is válaszolt:

„A bajnokság elindításáról szakmailag azt tudom mondani, hogy nyilvánvalóan a járványügyi helyzetnek megfelelően, annak függvényében születnek meg a döntések, és az alapvető szabályok betartásával, zárt kapus mérkőzéseken, úgy gondolom, nincs túl nagy kockázat. A labdarúgásban, ahogyan a csapatsportok többségében, van testi kontaktus, ütközhetnek, összefejelhetnek a játékosok, de a járványügyi kockázat jelenleg csekély”

- vélekedett az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

És ezeket olvastad már?