OLDALVONAL

Gyászol az óriás kosárlegenda: szörnyű tragédia a családban

A kosárlegenda húga 40 évesen hunyt el, a rákkal való több éves kitartó küzdelem után.
  • Szerző: Ripost

Elhunyt az óriás kosárlabda-legenda, Shaquille O'Neil húga, Ayesha Harrison-Jax, aki csupán 40 éves korában vesztette el a rákkal szembeni küzdelmet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 47 éves, visszavonult kosárlabdázó csütörtökön nem jelent meg szokásos helyén a „TNT inside the NBA” című műsorban, a floridai Orlandóban maradt családjával a tragédia után. A szomorú hírt a közel 220 centis legenda műsorvezető társa, Ernie Johnson osztotta meg a közönséggel, mély együttérzését fejezte ki.

Johnson elmondta Shaqról, hogy imádja lánytestvéreit, és csütörtök reggel, amikor az egyikőjüket – csupán negyven évesen – elveszítette, teljesen összetört. Ayeshat – akinek egy gyereke is volt – három éve diagnosztizálták a halálos betegséggel, egy ideig úgy nézett ki, sikeresen le tudja küzdeni azt, de végül a kór túl erősnek bizonyult.

Johnson később azzal folytatta: „Nem tudom szavakba önteni Shaq hogyan reagált erre, és magára az egész, többéves folyamatra... több kosárlabdázó családjának a szíve is összetört most. Amikor küzd, akkor mi is küzdünk, hiszen ő a testvérünk. Tulajdonképpen a legnagyobb fickó, akit eddig körülírtam, most a világ legnagyobb gyereke, mivel összetört a szíve.”

Shaquille egy Tweet-ben válaszolt a három, hozzá közel álló kollégája részvétnyilvánítására. „Köszönöm a részvétnyilvánítást és a szeretetet, amit kaptam tőletek, ha lehetne három idősebb testvérem, akkor azok ti hárman lennétek.”

Charles Barkley, Kenny Smith, Ernie Johnson és Shaquille O'Neal évek óta szakértők az NBA on TNT műsorában.