OLDALVONAL

Gyászol a sportvilág, két ügyben is a rendőrség nyomoz

Mintha elátkozták volna a belga kerékpárosokat az ünnepi hétvégén. Az egyik fiatal bringást a kísérőmotoros küldte a halálba, egy másik szívmegállás után küzd az életéért.
  • Szerző: vav

Borzalmas tragédia árnyékolja be a belgiumi Gent-Wevelgem kerékpárversenyt. Mintegy 150 kilométer megtétele után, Sainte-Marie-Cappelnél egy tömeges bukásban elesett a hazai színeket képviselő Antoine Demoitié, és elgázolta a mezőnyt kísérő motoros.

A 25 éves belga bringást a lille-i kórház intenzív osztályára szállították, de az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. A halál beálltát hétfőn hajnalban közölték.

„Vizsgálatot indítottunk, hogy meghatározzuk a baleset körülményeit” - idézte az AFP hírügynökség a helyi rendőrség szóvivőjét, Frédéric Evrard-t.

Gyanús szívmegállás

Az ünnepi hétvége egy másik fiatal belga kerekes számára is csaknem végzetes lett. A 22 éves Daan Myngheernek szombaton, egy korzikai versenyen állt meg a szíve. 25 kilométerrel a cél előtt rossz közérzetre panaszkodva visszaesett, megállt, majd eszméletét veszítve összecsuklott. Újraélesztették, de az ajacciói orvosok azóta is az életéért küzdenek.

Az ügyészség itt is nyomozást rendelt el, de egészen más okból: a rendőrök tiltott szer után kutatták át Myngheer francia csapatának járműveit és a hotelszobáikat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?