OLDALVONAL

Gyászol a magyar sport, elhunyt Európa-hírű labdarúgónk

Ladinszky Attila 70 éves volt. Hollandiában, Belgiumban, Spanyolországban és Franciaországban is nagyot alkotott.
  • Szerző: ripost

Hetvenévesen elhunyt Ladinszky Attila – számolt be a Real Betis, ahol a legendás csatár 1975 és 78 között légióskodott.

 

A spanyol élvonalbeli futballklub értesülését a Nemzeti Sport érdeklődésére megerősítették a családjához közeli források is. Ladinszky csütörtök délután a budapesti Szent János Kórházban halt meg.

Fotó: Twitter

A Tatabánya, a Vasas, a holland Feyenoord, a belga Anderlecht, a spanyol Betis és a francia Toulouse egykori remek futballistáját április 20-án szállították kórházba rózsadombi otthonából. Mivel állapota váratlanul romlásnak indult, az intenzív osztályra került, ahol csaknem két hétig ápolták, és lélegeztetőgépre szorult. Mint a híradásokból kiderült, nem koronavírussal fertőződött meg.

Tíz nappal ezelőtt javult az állapota, lekerült a lélegeztetőgépről, és barátai révén üzent a közösségi médiában is, hogy köszöni szépen a sok jókívánságot, amelyekkel elhalmozták, és amelyek bizonyosan segítették a gyógyulását.

Ám a kórházat még nem hagyhatta el, az orvosok véleménye szerint a teljes felépülése még messze volt. A Nemzeti Sport információja szerint új betegsége okán sürgős műtétre szorult volna, de a szívelégtelensége miatt az operációt nem merték megkockáztatni, és vártak, hátha megerősödik annyira, hogy a beavatkozás elvégezhető legyen. Erre azonban – az elsőként Sevillában megjelent gyászhír alapján – sajnos már nem kerülhetett sor.

Ladinszky Attila 1971-ben, 21 évesen az ifjúsági válogatott túráján fordított hátat a szocialista Magyarországnak (csak a 90-es években tért haza). Ernst Happel csábította a Feyenoordhoz, miközben az aranykorát élő, Kovács István irányította Ajax is szerette volna szerződtetni.

1974-ben belga bajnok és gólkirály lett, 1977-ben Spanyol Kupát nyert a Betisszel, az Anderlechttel a BEK-ben, a Betisszel pedig a KEK-ben jutott el a negyeddöntőig.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?