OLDALVONAL

Ezen múlik, jöhet-e a válogatottba Gulácsi, Orbán és a többi Bundesliga-légiós

Jelen állás szerint minden rendben, hazautazhatnak Németországban profiskodó játékosaink. De annyi kellemetlen meglepetés ért már minket ezzel kapcsolatban.
  • Szerző: Ripost

Az NB I-es csapatok kerettagjai csütörtökön találkoztak Telkiben, az idegenlégiósok pedig a hétvégi bajnoki mérkőzéseik után utaznak a vb-selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott főhadiszállására. A lengyelek elleni hazai, majd a San Marinó-i és andorrai meccsekre jelen állás szerint elengedik a német Bundesligában szereplő játékosainkat. Az RB Leipzig honlapján olvasható cikk egyik kitétele szerint azonban teljesen még nem nyugodhatunk meg ez ügyben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jelen állás szerint a márciusi vb-selejtezőkön is játszhatnak a válogatott németorszégi légiósai

Jelen állás szerint a márciusi vb-selejtezőkön is játszhatnak a válogatott németországi légiósai
Fotó: mlsz.hu

A német sportsajtóban egymást érik a hírek, amelyek alapján a koronavírus-helyzet alapjaiban változtathatja meg a válogatottak erőviszonyait. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) ugyanis kimondja, hogy a klubcsapatok nem kötelesek elengedni a focistáikat olyan országokba, ahol aggasztó a helyzet, különösen a brit vírusmutáns miatt. Ez esetben a német szabályok szerint a hazaérkezésük után házi karanténban kellene tölteniük 14 napot. Ez jelen állás szerint szerencsére nem vonatkozik Gulácsi, Orbán és a többi légiósunk esetére.

Gulácsi, Orbán és a többiek: elengedik őket

Dárdai Pál Herthájában például öt futballistát érint ez, de a Bayern-gólzsák Robert Lewandowski sem utazhat a lengyelekkel Angliába a csoportunk rangadójára. A rizikósnak számító Ausztria szövetségi kapitánya 43 fős keretet hirdetett, annyira bizonytalan, kiket engednek haza a klubjaik.

A továbbra is sérült Szoboszlai Dominiken kívül Gulácsi Pétert és Orbán Willit foglalkoztató lipcseiek is bejelentették már, kik azok, akiket nem engednek el hazájuk válogatottjába. A mieink nincsenek a listán, így a kapus és a védő jelen állás szerint a pénteki, Bielefeld elleni Bundesliga-találkozó után hazautazhatnak. Ugyanez vonatkozhat Szalai Ádámra (Mainz) és Sallai Rolandra (Freiburg), akik vasárnap játszanak a klubjaikban.

Fontos azonban, hogy az RB Leipzig cikke a március 17-i (szerdai) állapotra hivatkozik, és hangsúlyozza: a válogatottakhoz elengedett játékosokról a klub folyamatosan egyeztet az adott szövetségekkel és a lipcsei egészségügyi hatósággal. Legfeljebb az húzhatja át Gulácsiék tervét, ha a következő napokban a németek netán Magyarországot is rizikósnak minősítenék át. Ez persze nem valószínű azok után, hogy a napokban gond nélkül vendégszerepelt a Puskás Arénában kétszer-kétszer a Leipzig és a Mönchengladbach is, utóbbi szerdán utazott haza a budapesti BL-meccséről. Mindenesetre akkor nyugodhatunk meg végképp, ha Bundesliga-légiósaink már itt vannak és játszhatnak a selejtezőinken.

„Azon vagyunk, hogy minden meghívott játékosunknak megfelelő megoldást találjunk, de senkit sem fogunk elengedni veszélyes helyre, hogy aztán ne számíthassunk rájuk a Bayern München ellen”

- utalt Julian Nagelsmann lipcsei vezetőedző a vb-selejtezők szünete után rögtön következő nagy rangadóra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?