OLDALVONAL

Guardiolát illetlen öltözéke miatt veszik elő

Az UEFA fegyelmi bizottsága szerint Guardiola vétett a szervezet öltözködési szabályzata ellen. Pedig csak egy elhunyt újságíróra emlékezett.
  • Szerző: Ripost

Pep Guardioláról még az ellenségei sem állíthatják, hogy rosszul öltözne. A Bayern München katalán mestere ugyanis eleganciájáról, kényes ízléséről is nevezetes, nem csak edzői kvalitásairól. Tréningruhában például még senki nem láthatta a kispadon, vagy az oldalvonal mellett gesztikulálva.

Nemrég mégis a ruházkodása miatt került bajba.  Az UEFA fegyelmi bizottsága azzal vádolja, hogy megsértette a szervezet öltözködési szabályzatát.

A bűne nem kicsi: a Bayern München-Porto BL-visszavágó előtt megtartott hivatalos sajtótájékoztatón olyan pólóban jelent meg, amelyen

a  #JusticiaParaTopo, vagyis az „Igazságot Topónak” felirat szerepelt.

Guardiola ezzel a gesztussal Topo López argentin újságíróra emlékezett, aki autóbalesetben vesztette életét a tavalyi, brazíliai világbajnokság idején. A tragikus eset Sao Paulóban, a német-argentin vb-elődöntő helyszínén történt.

Abba a taxiba, amelyben López ült, belerohant egy autó. A kocsi lopott volt, s hárman utaztak benne, köztük két tinédzser.  López az ütközés erejétől kivágódott a taxiból, a vezető könnyebb sérülésekkel megúszta.

Hogy mennyire öltözött rosszul Guardiola, s hogy ez mibe fáj neki, arról május 21-én dönt az UEFA.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?