OLDALVONAL

Szívszorító szavak, a magyar sztár sírjánál emlékezett a jóbarát

Szerdán megemlékezést tartottak a Megyeri úti temetőben Göröcs János síremlékénél, amely a napokban készült el. Az Újpest egykori labdarúgója tavaly hunyt el.
  • Szerző: Ripost

Elkészült az egykori 82-szeres válogatott Újpesti Dózsa-labdarúgó, a tavaly februárban elhunyt Göröcs János síremléke, amely Strausz György kőfaragó mester munkája. A költségeket a Magyar Olimpiai Bizottság, az újpesti önkormányzat és az Újpesti Torna Egylet közösen fedezte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: UTE.HU

Tegnap délelőtt az UTE Baráti Kör megemlékezést szervezett a Megyeri úti temetőben, ahol az Újpesti Dózsa korábbi legendás labdarúgójának, Göröcs János sírja mellett gyűltek össze . A lila-fehérek történetének egyik legnagyszerűbb játékosának síremlékénél, a korábbi csapattárs és jóbarát, Dunai Antal mondott beszédet. A 78 éves excsatár a Metropolnak elmondta, rengeteget köszönhetett Göröcs Jánosnak.

„Pályafutásom egyik nagy ajándéka volt, hogy Göröcs Titivel játszhattam együtt – fogalmazott Dunai. – Különleges játékos volt, ráadásul nem csak a pályán, hanem az öltözőben is vezérként viselkedett. Pár perccel a meccsek előtt, miután az edző elmondta a taktikát, és kiment az öltözőből, Titi még külön velünk is szót váltott, rendre felhívta a figyelmet néhány részletre.”

Göröcs János tavaly februárban, 81 éves korában hunyt el. VVK-döntős, kétszeres KK-győztes, KEK-gólkirály, olimpiai bronzérmes, világbajnoki 5. helyezett, és 5-szörös magyar bajnok volt. Pályafutását a Jutagyárnál kezdte, majd a Vasas Izzó játékosa lett, ahonnan 1957-ben került az Újpesti Dózsához. Tatabányán fejezte be a karrierjét, 362 NB I-es meccsen 109 gólt szerzett, a válogatottban 62 találkozón 19-szer talált a hálóba. Edzőként 1987-ben MNK-t nyert az újpestiekkel.

Dunai Antal elárulta, szerinte Göröcstől kapta a legtöbb gólpasszt a karrierje során.

„Titi nagyszerűen szervezte a játékot, és mértani pontosságú labdákkal hozott játékba minket – mesélte Dunai. – Nekünk Fazekassal, Benével és Zámbóval nem kellett mást tennünk, csak elindulni a kapu felé, aztán Göröcs négyünk közül azt indította, aki a legjobb helyzetben volt. Mindig jó ütemben érkezett a labda, csak át kellett venni, és kapura küldeni. Óriási futballista volt.”

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókusztekercs: ezentúl csak így készítem!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?