OLDALVONAL

Fordulat a pedofíliával vádolt magyar edző ügyében

Visszatérhet az uszodába Tóth Ramon. A rendőrség szerint nem történt bûncselekmény, de így is büntet a szövetség?
  • Szerző: vav

Megbukott a pedofilvád, nem indul nyomozás Tóth Ramon ellen - értesült a Bors. A lap szerint a rendőrség elutasította a feljelentéskiegészítést az MTK úszóedzője ügyében, akit azzal vádoltak, hogy kiskorú lány tanítványoknak küldött magáról pucér fotót.

Tóth korábban elismerte, hogy ő van a képen. Csakhogy állítása szerint azt egy korábbi barátnőjének küldte el, akivel megromlott a viszonya. Így kerülhetett ki a fotó, nagy bajba keverve őt. A botrány kirobbanása után az MTK felfüggesztette a munkavégzés alól, az úszószövetség pedig megvonta tőle a Kiemelt Edzői Program alapján járó juttatásokat. Most akkor ártatlanul meghurcolták, vagy ha bűnt nem is, etikai vétséget tényleg elkövetett?

"Hivatalosan én még nem kaptam erről semmit, így egyelőre nem nyilatkozhatom ebben az ügyben"

- mondta Tóth Ramon, aki az utóbbi hónapokban otthon tölti a hirtelen megsokasodott szabadidejét, de visszatérésre készül a medencékhez.

"Túl sok mindent nem csinálok, ház körüli munkákkal foglalatoskodom.

Persze az úszásnak sem fordítottam hátát, hetente többször tartom a kapcsolatot a tanítványaimmal, többek között Kozma Dominikkel.

Nem csak nekem nehéz, hanem a versenyzőimnek is, de szerin­tem jól reagáltunk a történtekre, nem keseregtünk, rögtön a megoldást kerestük.

Nagyon bízom benne, hogy hamarosan visszatérhetek

- mondta az úszóedző.

Sós Csaba, a szövetség alelnöke, szakmai vezetője korábban azt mondta a kínos ügyben: Tóth akkor is számíthat szankciókra, ha kiderül, hogy nem történt bűntény. Etikai vétséget ugyanis mindenképpen elkövetett, így mindenképpen lesz következménye a magyar úszósport sokadik botrányának. A szövetség most a Bors megkeresésére úgy reagált, hogy addig nem nyilatkoznak az ügyben, amíg nem kapnak hivatalos levelet a rendőrségtől.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?