OLDALVONAL

Fontos változás a Fradinál, egész meccsen hallhatod ma a szurkolókat

Példátlan kezdeményezéssel folytatódik ma a labdarúgó-NB I.
  • Szerző: SK

Többezer Fradi-szurkoló fotója lesz műanyagból a lelátón a Ferencváros-Debrecen meccsen, de nem ez lesz az egyetlen újítás a labdarúgó NB I folytatásában. Mára kiderült, hogy a drukkerek hangja is hallható lesz, úgy, hogy ők nem lesznek ott a lelátón. Információnk szerint a Fradi például – akárcsak az NB I-es csapatok többsége – egy kétszer 45 perces hangfelvételt állított össze a drukkerek korábbi buzdításaiból.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Korábban arról lehetett hallani, hogy különböző szurkolói mintákat tárolnak el, s a góloknál, helyzeteknél, szabálytalanságoknál ezekből válogat majd a technikus. Lesznek klubok, akik ezt a megoldást választják, lesznek, ahol végig szól majd a buzdítás. Az MLSZ előírta, hogy a csapatok kötelesek a felvételt elküldeni a szövetségnek, így garantálható, hogy biztosan nem lesz hallható, az ellenfél sértegetése, esetleg káromkodás, politikai, vagy rasszista megnyilvánulás.

A úgy értesült, az MLSZ szerepe itt nem ért véget, mivel maga a szövetség küldte el a kluboknak azt a mintát, melyet az ellenfelek góljainál be kell játszani.

A stadionban egy technikus felel a hangért, ő pontosan tudja, mikor mit kell majd bejátszania. Sőt, ő a hangerővel is tud játszani, ha úgy érzi, hogy a hazai csapatnak komoly buzdításra van szüksége.

És ezeket olvastad már?