OLDALVONAL

Folytatódik a fociháború, Storck nem nyugodhat

Megalomániával vádolják a magyar válogatott szövetségi kapitányát. Az érdekes mindenben az, hogy ki támadta meg ezzel a kijelentéssel a német edzőt.
  • Szerző: HBK

Még a Feröer elleni vb-selejtezőt megelőzően írta azt George F. Hemingway, hogy Bernd Storcknak haza kell mennie Németországba pályaedzőnek, ha nem nyer három-négy góllal a csapat. A meccs előtt pár órával Storck felhívta a klubtulajdonost, nem tetszett neki a kritika. Egyre nagyobb botrány kezd kialakulni, Hemingway most megalománnak hívta a német szakembert.

Hemingway azt mondta a Népszabadságnak, hogy nem lepte meg a Feröer elleni meccs végeredménye. Hogy miért nem?

„Azért nem ért váratlanul a kimenetel, mert szerintem a kapitány nem a megfelelő személy. Eredetileg az utánpótláshoz hozták ide. Aztán átvette a válogatott irányítását, felügyeli a labdarúgó-akadémiákat, valamint az edzőképzést. Ennyi feladatot egyetlen ember nem láthat el, s főként nem oldható meg one man show keretében a magyar futball összes problémája.”

A Budapest Honvéd tulajdonosa hozzátette, a felelősség azoké, akik elősegítik vagy legalábbis engedik ezt Storcknak. Utána jön a kulcsmondat.

Ám az is igaz, hogy mega­lomán személyiség nem lehet előremutató.

Ez érdekes kijelentés egy olyan személytől, akinek a saját portréja díszeleg az irodaszobája mellett, plusz sokszor önbíráskodik, szurkolókat és újságírókat is szemrebbenés nélkül tilt ki a Honvéd meccseiről (legutóbb Davide Lanzafame első bemutatásánál láthattunk hasonlóan furcsa „gesztust” tőle).

Hemingway az interjúban még kritizálja azt is, hogy miért kellett háromhetes szünetet beiktatni a bajnokságban a vb-selejtező miatt, illetve állítása szerint minden csapatnál léteznek olyan tesztek, amit Storck számon kért a kluboktól – azok legfeljebb nem ugyanolyanok, mint amit a válogatottnál elvégeznek.   

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?