OLDALVONAL

Fociklub tulaja győzheti le a koronavírust: készül a vakcina

Hopp szerint őszre lehet meg. Szalai, Petry és Lőw volt főnöke kosarazta ki Trump egymilliárd dolláros ajánlatát.
  • Szerző: vav

A német futballstadionokban az ellenfél szurkolóitól agyonszekált Hoffenheim-mecénás, Dietmar Hopp a tulajdonosa annak a német cégnek (CureVac), amely őszig piacra dobhatja a koronavírus elleni oltóanyagot.

A hoffenheimi klub mecénásának cége dolgozik a vakcinán
Fotó: Getty Images

Az egyik leggazdagabb német üzletember a sport1.de exkluzív interjújában elárulta: valóban kikosarazták Donald Trump amerikai elnököt, aki egymilliárd dollárt ajánlott a vakcináért.

„Számomra magától értetődik: lehetetlen, hogy egy német cég által fejlesztett oltóanyagot kizárólag az Egyesült Államokban használják. Ez teljesen kizárt. Én személyesen nem beszéltem Trump úrral, a cég képviselőjével beszélt, aki aztán azonnal megkérdezett, mit szólok ehhez, én pedig rögtön tudtam, hogy ez szóba sem jöhet”

- mondta Hopp, aki szerint ideális esetben ősszel lehet használható a vakcina.

Fotó: Twitter

„Ez a Paul Ehrlich Intézettől (a németek szérumkutató intézete – a szerző) függ. Először állatokon kell tesztelni, aztán embereken. Azt gondolom, hogy őszre elérhetőnek kell lennie, és valószínűleg akkor jöhet a fertőzés következő hulláma. Most az a legfontosabb, hogy az emberek – amikor csak lehetséges – maradjanak otthon. Én is minden programomat lemondtam, máshogy nem megy. Ha mindenki így tesz, legyőzhetjük a vírust”

- mondta bizakodóan a 79 éves hoffenheimi multimilliárdos.

Hopp a fociról szólva elmondta még, hogy a nyárra tervezett Európa-bajnokságot jövőre kell halasztani, a 2021 nyarára tervezett – részben vuhani – klubvilágbajnokság időpontjára. A hétvégén felfüggesztett német Bundesligát pedig majd júniusban, szerda-szombat ritmusban, négy hét alatt befejezné.

Korábban Hopp hoffenheimi klubját szolgálta kapusedzőként Petry Zsolt (2009-15), játékosként pedig Lőw Zsolt (2006-08) és Szalai Ádám (2014-19) is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?