OLDALVONAL

Ha szereted a focit, ennek a hírnek nagyon fogsz örülni

Kizárólag Budapesten rendeznek telt házas mérkőzéseket a labdarúgó Európa-bajnokságon. A jegyek mellett csak az adott találkozóra érvényes karszalaggal lehet bejutni a Puskás Arénába.
  • Szerző: Doris

Hogy a védettség igazolása zökkenőmentes legyen, a szurkolók számára több helyszínen és több időpontban zajlik a karszalagok átadása Budapesten. Az átvételi pontok ma reggel nyolc órától lesznek nyitva. Érdemes a karszalagot már a mérkőzés előtti napon felvenni a fennakadások elkerülése érdekében!

Ha szereted a focit, ennek a hírnek nagyon fogsz örülni

Fotó: Nemzeti Sport

Három átvételi pont várja a drukkereket

Budapesten három könnyen megközelíthető helyszínen, összesen mintegy száz átvételi pultot nyitnak meg a szervezők: a cél, hogy minden szurkoló a lehető leggyorsabban hozzájusson a szalagjához. A helyszínek: Groupama Aréna (B-lelátó, a Sas-szobor mellett), Dózsa György út (Városliget, Promenád) és Papp László Budapest Sportaréna. Ezek a pontok a mérkőzések előtti napokon nyolc órától húsz óráig tartanak nyitva, míg a meccsnapokon hét órakor nyitnak és a második félidő kezdetekor zárnak. A külföldről érkező szurkolók a mérkőzések előtti napokon és a meccsnapokon a repülőtéren is átvehetik a karszalagjaikat.

Fotó: Facebook

Személyi és védettségi kell

Az átvételi állomáson nem ellenőrzik a meccsbelépőket, a karszalagok átvételéhez a személyazonosító okmányra (személyi igazolvány vagy útlevél), illetve az oltást igazoló védettségi kártyára lesz szükség. Ugyanakkor a szalagot csak személyesen lehet átvenni, meghatalmazással és dokumentumokkal sem kerülhető ki. Akinek nincs védettségi igazolványa, a hivatalos, úgynevezett EESZT telefonos applikációban is igazolhatja a védettségét. Ha minden adat rendben van, a drukker megkapja a mérkőzésre érvényes karszalagot.

Testhőmérséklet-mérés

A Nemzeti Sport információja szerint a Puskás Arénába való belépéskor testhőmérséklet-mérésen esnek át a szurkolók. Ha az érték 37,8 fok vagy afeletti, az illető nem léphet be a stadionba. Ezek után további három mérés következik, ha egyik sem felel meg az elvárt értéknek, akkor önkéntes karanténba kell vonulni. Ha minden rendben ment, a jegy tulajdonosa elfoglalhatja a helyét a lelátón – írja a Metropol.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?