OLDALVONAL

Fehér liliom a halott pilóta emlékére

Két évvel ezelőtt szenvedett súlyos balesetet a francia versenyző, amibe kilenc hónappal később halt bele. Nem feledkeztek el a szörnyû tragédiáról Japánban.
  • Szerző: HBK

Már két éve annak, hogy szörnyű balesetet szenvedett Japánban Jules Bianchi, amibe később bele is halt a Marussia korábbi F1-es pilótája. A francia versenyzőről nem feledkeztek meg Szuzukában.

2014. október 5-én az eső nagy szerepet játszott a Japán Nagydíjon, többen is kicsúsztak. Adrian Sutil és Bianchi ugyanott hagyta el a pályát, előbbinek az autóját egy daruskocsival emelték ki, amibe Bianchi 212 km/h-s sebességgel csapódott bele oldalról. 

Azonnal elvesztette az eszméletét a versenyző, és nem reagált sem a csapatrádióra, sem a versenybíróknak. Életveszélyes fejsérülésekkel szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték, egy vérömlenyt távolítottak el az agyából.

A baleset után két nappal kiderült, hogy a francia pilóta súlyos agykárosodást szenvedett, kilenc hónapig feküdt kómában. Állapota nem javult, és végül egy nizzai kórházban halt meg 285 nappal balesetét követően, 2015. július 17-én, pénteken éjjel.

A Japán Nagydíj szervezői nem feledkeztek meg Bianchiról, egy szál fehér liliomot tettek ahhoz a gumifalhoz, ahol a baleset történt. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?