OLDALVONAL

Fájdalmas búcsú, sírva távoznak a futballsztárok

A kőkemény profik valójában érző emberek. Nemrég három világklasszis focista is sírva búcsúzott szeretett klubjától. Több legenda pedig a pályafutása végét is megkönnyezte.
  • Szerző: Ripost

Habár a labdarúgás férfias sportnak tűnik, szem nem marad szárazon a világsztárok utolsó meccsén, vagy amikor bejelentik a visszavonulásukat. Ráadásul nem csak a szurkolók, maguk az érintettek is könnyekben törnek ki.

A közelmúltban három klasszis is sírva búcsúzott. Mindannyian egyetlen klubnál töltötték az eddigi pályafutásukat, legendákká, példaképekké váltak, és nem tudták elrejteni az érzelmeiket.

A %% most felidézi Steven Gerrard, Xavi Hernández és Iker Casillas idei búcsúját, plusz a múltból három világsztár könnyeivel jelzi: habár a futballvilág legnagyobb alakjai kőkemény profiknak tűnnek, valójában ők is érző emberek.

Iker Casillas: Az ificsapatból indult, majd 16 év alatt a Real Madrid történetének egyik legjobb kapusává nőtte ki magát. Ennek ellenére a királyi gárda az elmúlt hétvégén elköszönt tőle, a kapus megkönnyezte a búcsút.

Xavi Hernández: Gyermekkora óta a Barcelona játékosa volt, pályafutása Casillasét idézi, hiszen a klub legendájává nőtte ki magát. Õt nem adták el, úgy döntött, hogy a katari Al-Szaddnál folytatja karrierjét. Utolsó bajnoki meccsén nem bírta könnyek nélkül, sírva búcsúzott.

Steven Gerrard: Hétéves korában került az FC Liverpoolhoz, 1998-tól játszott a felnőtt csapatban, ahol csapatkapitányként és példaképként  búcsúzott májusban. A Los Angeles Galaxyhoz szerződött, utolsó mérkőzésén nála is eltört a mécses.

David Beckham: A Manchester Unitedben, a Real Madridban, a Los Angeles Galaxyben, az AC Milanban és a Paris Saint-Germainben is szerepelt. Két éve Párizsban fejezte be a karrierjét, ahol utolsó meccsén a pályafutását könnyezte meg.

Ronaldo: Állandó térdsérülések miatt nem lehetett teljes a karrierje, de így is kétszeres világbajnokként vonult vissza. 2011 februárjában könnyes sajtótájékoztatón jelentette be a búcsút. Minden idők egyik legjobb csatáraként fejezte be a labdarúgást.

Romário: Összeállításunkban ő a kakukktojás. A brazil csatár pár nappal az 1998-as világbajnokság nyitánya előtt megsérült, és nem vehetett részt a franciaországi viadalon. A szörnyű hírt sajtótájékoztatón jelentette be, fájdalmában könnyezve ejtette ki a szavakat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?