OLDALVONAL

Ezért csak a kilencedik születésnapját ünnepli a magyar világbajnok vízilabdázó

Az egri vízilabdázónak szokatlan dátumra esik a születésnapja, idén ezért különlegességgel lepi meg csapattársait.
  • Szerző: Ripost

Lassan telik az idő a 36 éves Decker Ádámnál, aki szigorúan véve még csak kilencedik születésnapját tarthatná ma. A 2013-ban világbajnoki címet szerző vízilabdázó ugyanis február 29-én született, de természetesen nem csak szökőévenként ünnepel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

„Lélekben tartom is a kilencet, de a testem olykor mintha egy ötvenöt esztendős emberé lenne. Amikor nincs szökőév, akkor 28-án ünnepelek, mivel februárinak vallom magam, de a 29-én rendezett köszöntések mindig emlékezetesebbek” – mondta a Blikknek a ZF-Eger pólósa.

Decker arról is beszélt, hogy sosem volt problémája ezzel a különlegességgel.

„A vízilabdacsapatoknál szokás, hogy a születésnapját tartó játékos süteményekkel lepi meg a társakat. Én jelentős mennyiségű tortát megspórolhattam volna már, de úgy vélem, mindig korrekt módon jártam el, vittem nekik édességet, nehogy megsértődjenek. Idén viszont valamilyen paraszttálra gondoltam, sütik helyett kolbászt, húsokat kapnak majd” – árulta el.

A 115 kilogram súlyú, 2 méter magas sportoló hozzátette, a névnapjával sincs könnyű dolga, mivel Ádám szentestére esik.

„Van, hogy délig a névnapomat ünnepeljük, utána pedig jöhet a karácsonyi ajándékok kicsomagolása” – árulta el a sportoló, aki kétszeres bajnok, hat Magyar Kupa-győzelmét pedig négy különböző klubbal érte el: a BVSC-vel 2003-ban, az Egerrel 2008-ban és 2009-ben, a Vasassal 2010-ben, a Szegeddel pedig 2012-ben és 2013-ban lett aranyérmes.

Az Európa-bajnoki ezüstéremmel is rendelkező Decker hozzátette, az ünneplések náluk mindig meghitt hangulatban zajlanak.

„A születésnapi köszöntést szűk családi körben szoktuk megtartani, a nagy partikért nem vagyok különösebben oda” – tette hozzá a vízilabdázó, akinek testvére, a kapus 32 éves Decker Attila szintén világbajnok volt a pólóválogatottunkkal Barcelonában, és a 2014-es Eb-második helyet is együtt érték el Budapesten.

Elég kevés egykori, vagy jelenlegi élsportoló mondhatja el magáról, hogy február 29-én született. Idehaza az olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó Kovács Katalin, külföldön a német világbajnok focista, az orosz Lokomotív Moszkvát erősítő Benedikt Höwedes szintén Decker „sorstársa”.

És ezeket olvastad már?